Megawatt

Mega is een synoniem voor gigantisch dus bij megawatt denken we dan ook aan gigantisch veel watts. In de energiemarkt en daarbuiten wordt megawatt aangegeven bij het aangeven van iets dat erg veel stroom verbruikt. Of het kan worden gebruikt om aan te geven hoeveel de capaciteit van een elektrische machine is. We zien het bij de duiding van capaciteit in een windpark of een grote elektriciteitscentrale.

Megawatt is een energie eenheid

Megawatt staat dus voor gigantisch vermogen en één megawatt kan 1000 Nederlandse huishoudens voorzien in de energiebehoefte. Een volgend voorbeeld: één megawatt kan ook één miljoen watt zijn. Megawatt wordt dus gebruikt voor grotere wattages. Ons energieverbruik wordt getoond in kilowattuur. Als uw verbruik in energie per jaar 2500 kWh is dan is dit dus 2.5 megawatt.

Energie vergelijken in kilowattuur

Voor energie vergelijken heeft u dus  niets te maken met megawatt. We voeren het verbruik in met kilowatt dus pak deze er maar bij en start met vergelijken. Per kilowattuur betalen wij een leveringsprijs en deze prijzen kunnen afwijken. Door de goedkoopste energieprijzen te zoeken is er een forse besparing mogelijk.