Meetgegevens

Meetgegevens zijn de cijfers waaruit uw energie en gasverbruik worden opgemaakt. Aan de hand van uw energieverbruik in kilowattuur en gasverbruik in kubieke meters worden de meetgegevens gebruikt. U word elk jaar gevraagd om de meterstanden door te geven. Met deze meetgegevens kan uw energieleverancier uw persoonlijke eindafrekening opmaken. Denkt u dat de gegevens niet kloppen? Neem dan contact op met uw energieleverancier om de meterstanden te wijzigen.

Noteer uw meterstanden altijd

Daarom is het van belang dat u uw verbruik ergens opschrijft. Want als de eindafrekening aan de hand van uw meetgegevens verkeerd wordt opgemaakt dan kunt u maatregelen treffen. Als u wordt opgeroepen om de meterstanden door te geven doe dit dan ook. Als de gegevens worden geschat door uw energieleverancier dan kan het in uw nadeel zijn. Met de persoonlijke gegevens over uw verbruik weet u wat u moet bijbetalen of misschien wel terug krijgt.

Meetgegevens gebruiken bij energie vergelijken

Het kan ook zijn dat u niets hoeft bij te betalen. In dat geval is dat dus gunstig net als het terugkrijgen van een bedrag. Met dezelfde meetgegevens kunt u ook opnieuw de energieprijzen vergelijken. Daarmee kunt u uw energiekosten voor het volgende jaar weer verlagen. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen? Doe dan de energieprijzen check en vind direct uit hoeveel u besparen kunt. Blijkt u een te hoog voorschotbedrag te betalen? Dan kunt u uw voorschotbedrag ook verlagen natuurlijk. Verlaag het bedrag een beetje want anders loopt u kans dat u alsnog te weinig betaalt.