Liberalisering Energiemarkt

De energiemarkt tot aan 2004 was constant en we betaalden aan één energiebedrijf de energienota. Totdat de overheid besloot hier veranderingen in aan te brengen. Zij kwamen met de liberalisering van onze energiemarkt. De energiemarkt zoals deze was tot aan 2004 werd flink veranderd. Het vrijmaken van de energiemarkt had tot gevolg dat energiebedrijven gedwongen werden met elkaar te concurreren. De zekerheid dat een klant toch wel bij hun bleef verviel hiermee. Een huishouden kon vanaf 2004 zelf kiezen welk energiebedrijf hun energielevering mocht verzorgen. En tot op de dag van vandaag is dat nog steeds het geval.

Keuzevrijheid met de liberalisering van de energiemarkt

Huishoudens weten tegenwoordig niet beter dan dat ze kunnen overstappen. Elke keer als het energiecontract verloopt zijn zij vrij om te vertrekken. Voor energiebedrijven vervelend maar wel nodig. De consument mag kiezen welk energiebedrijf zijn energie en gas mag leveren. Hierdoor ontstaan prijsverschillen en dat is precies wat de overheid in gedachten had. Door de energiemarkt flink op te schudden moeten energiebedrijven wel bijblijven met hun energieproducten.

Vrij overstappen dankzij een vrije energiemarkt

De energiekosten vergelijken levert sinds 2004 dus een enorme besparing op. Start met de energiekosten vergelijken en zie eens wat het u opleveren kan. Dankzij een vrije energiemarkt kunnen we overstappen wanneer we willen als het energiecontract afgelopen is. Het geld dat u daarmee bespaart kan weer worden gebruikt voor andere dingen die geld kosten.