Leveringskosten

Als we spreken over de leveringskosten van een energieleverancier, dan hebben we het over de tarieven van voor de levering van energie in de vorm van stroom en gas. Stroom wordt uitgedrukt in kwh wat kilowatt/uur betekent en gas wordt uitgedrukt in m³ wat kubieke meter betekent. ‘Vastrecht’ zijn de vaste kosten voor u aansluiting op het water-, gas- en elektriciteitsnet. Dit bedrag is onafhankelijk van de hoeveelheid water, gas of stroom die u gebruikt. Wel geldt voor het gebruik van nachtstroom een hoger vastrechttarief.

Leveringskosten bestaan uit:

  • leveringstarief
  • vastrecht
  • regiotoeslag gas

Leveringskosten en regiotoeslag

De regiotoeslag betaalt u voor het transport van gas naar uw woning vanaf het startpunt in Slochteren (Groningen). Hoe verder u daar vandaan woont, hoe hoger de toeslag. Leveringskosten zijn slechts een deel van uw energiekosten op uw energierekening. Uw energierekening bestaat namelijk uit leveringskosten, netwerkkosten, energiebelasting, heffingskorting en btw.

Besparen op leveringskosten

Vooral op de leveringskosten kunt u veel geld besparen. Energieleveranciers brengen namelijk verschillende leveringskosten in rekening waardoor het verschil in kosten ten opzichte van andere energieleveranciers behoorlijk kan oplopen. Vergelijk hieronder de leveringskosten van alle energieleveranciers om te weten of u kunt besparen.