Kosten Gas

De kosten van gas bestaan uit verschillende delen. BTW en energiebelasting zijn samen minder dan 40% van het totaal van uw gas kosten. Ook betaalt u netwerkkosten en een bedrag voor de kosten van uw meter die beide deel uit maken van uw kosten van gas. Tot slot betaalt u leveringskosten als onderdeel van uw totale kosten van gas. De leveringskosten van gas lopen nauw samen met de ontwikkeling van de olieprijs.

Kosten gas vergelijken en verlagen

De kosten voor gas zijn duurder en dat zien we terug op de eindafrekening. Per kubieke meter aardgas betalen we in 2017 €0.56 cent. Meer dan we voor elektriciteit betalen dus. Als we nagaan dat we dus per kubieke meter meer dan 50 cent betalen dan is gas besparen niet eens een gek idee. Gas besparen levert dus extra geld op. Want door gas te besparen verlagen we de kosten voor gas. Warm water verwarmen daar is gas voor nodig, en er is ook gas nodig voor de cv-installatie. Dat zijn dus de punten waarop u gas besparen kunt.

Wat betaalt u voor de kosten gas per jaar?

Over een jaar genomen betalen we als gezin zo’n 880 euro aan gaskosten. Voor elektriciteit betalen we in dat zelfde jaar 650 euro. We gaan dan uit van een verbruik van 1550 kuub gas en 3600 kilowattuur elektriciteit. Dat is per jaar bijna 1700 euro wat er naar de energieleverancier gaat. Besparen we op de kosten gas? Dan kan dit zomaar €200 schelen op de eindafrekening. Vergelijken we opnieuw de energieleveranciers en stappen we over? Dan scheelt dit nog eens minimaal €300.

Elk jaar overstappen en kiezen voor de goedkoopste gas aanbieding

De kosten gas wordt door velen elk jaar weer opnieuw berekend. En duizenden huishoudens stappen elk jaar over. We kijken als consument naar de korting die geboden wordt. Deze korting trekt ons over de streep in een energievergelijking. Wilt u de gaskosten ook opnieuw vergelijken? Ga er dan voor zitten met uw gegevens erbij. Voer deze in en wij tonen u binnen 60 seconden de goedkoopste energieleverancier.