Grootverbruiker gas

Heeft u als gasverbruiker een gasaansluiting met een capaciteit die groter is dan de g25 meter? En laat deze meter meer dan 40 kuub gas door per uur? Dan bent u voor de Gaswet een grootverbruiker Gas. Om er achter te komen of u een grootverbruik gas bent check uw energierekening. Hierop staat uw gasmeter en gasaansluiting vermeldt. U kunt ook uw netbeheerder vragen welke gasaansluiting u op uw adres heeft.

Grootverbruiker gas en gaskosten verlagen

Grootverbruikers Gas betalen hogere gaskosten omdat ze simpelweg ook meer gas verbruiken. Energieleveranciers hanteren andere tarieven voor gas voor grootverbruikers. Wilt u uw gaskosten verlagen? Start dan met gas vergelijken en verlaag zo snel mogelijk uw gaskosten. Een grootverbruiker gas is in de regel een bedrijf. En als bedrijf wilt u zoveel mogelijk uw zakelijke posten verlagen waaronder de gaskosten. U kunt kiezen voor vaste prijzen of variabele prijzen. Let wel goed op de voorwaarden die een nieuwe gasleverancier stelt.

Zakelijke gasprijzen vergelijken

Als bedrijf heeft u ook te maken met overige kosten zoals de kosten voor het transport. Uw transportkosten voor gas worden berekend op de aansluitcapaciteit. Ook betaalt u een periodieke aansluitvergoeding en de kosten voor het vastrecht. Deze kosten worden vastgesteld door de netbeheerder en hierop kan niet bespaard worden. U kunt wel besparen op de leveringskosten voor gas.