Groene Energie

Groene energie is een betere keuze dan grijze energie. Waarom dat zo is? Groene energie maken producenten van wind, zon, biomassa en waterkracht. Dit zijn schone bronnen in tegenstelling tot fossiele bronnen. Deze vorm van energie opwekking is dus duurzaam omdat hierbij geen vervuilende gassen vrijkomen. Energieleveranciers produceren zelf of kopen groene energie in. Zij leveren dit vervolgens weer aan de afnemers.

Groene energie kiezen maar wel uit Nederland

Dus bij wie u ook groene energie kiest dat maakt niks uit. Als u maar groene energie kiest. Kies ook een energieleverancier die zelf veel investeert in duurzame projecten. En het liefst is hun duurzame energie ook nog opgewekt in Nederland. Wij dragen op die manier echt ons steentje bij. Nederland moet namelijk op een grotere schaal duurzame energie opwekken. Het percentage aan hernieuwbare energie moet in 2020 op 14% staan. We produceren dus eigenlijk te weinig van die soort energie om geheel zelfvoorzienend te kunnen zijn.

Overschot aan duurzame energie uit Noorwegen of Zweden

Landen als Noorwegen en Zweden kunnen allang in hun eigen behoefte voorzien. Zij wekken voldoende schone energie op en zelfs meer. Dat overschot wordt dan weer opgekocht door de Nederlandse energieleveranciers. Dit overschot belandt op de Nederlandse energiemarkt en wordt voorzien van een Garantie Van Oorsprong. Mooi natuurlijk dat wij van deze overschotten profiteren kunnen, maar dat draagt niet bij aan onze eigen productie in duurzame energie. Duitsland produceert ook veel meer duurzame energie dan wij doen. De overschotten van deze landen moeten ons juist aansporen zelf meer duurzame energie te produceren.

Bespaar zelf op uw energie

Wij als particulieren kunnen naast het huren of kopen van zonnepanelen niet zelf energie leveren. En de aanschaf van een zonnepanelen systeem is ook kostbaar. Hoe krijgen we dan groene energie? Door te kiezen uit één van de vele duurzame energie aanbiedingen. Vergelijk dan nu de energieprijzen van alle duurzame energieleveranciers. U zult zien dat u veel besparen kunt met groene energie. Energieprijzen-vergelijken.nl rangschikt alle duurzame energieleveranciers voor u. Dus start meteen met energie vergelijken op basis van uw persoonlijke voorkeur. Overstappen loont en is ook nog gratis.