Grijze energie

Grijze energie staat gelijk aan energie dat vervuilend is. Dit heeft te maken met het feit dat grijze energie wordt opgewekt uit fossiele bronnen. En fossiele bronnen raken ook op. Wanneer grijze energie wordt opgewekt dan maakt een producent gebruik van gas of kolen. Hierbij komen vervuilende gassen vrij die onze atmosfeer ingaan. Een voorbeeld daarvan is smog die in de lucht hangt. Hoe meer vervuilende gassen de atmosfeer ingaan des te slechter is dat voor het milieu.

Grijze energie is slecht voor het milieu punt!

Vanaf het begin dat we te maken kregen met elektriciteit maken we gebruik van energie dat grijs is. De laatste tien jaar is daar verandering in gekomen. We hebben namelijk toegang tot schone bronnen zoals de wind en de zon. Hieruit kan ook energie worden opgewekt. En deze vorm van energie opwekken is veel minder schadelijk voor ons milieu. Als we kolen verbranden dan weten we dat het milieu wordt aangetast. Wekken we windenergie op met een windmolen dan is het een ander verhaal.

Kies altijd voor groene energie

Ten eerste de wind zal altijd blijven waaien en de zon zal altijd blijven schijnen. Als we uit deze bronnen energie opwekken dan stootten we geen schadelijke gassen de atmosfeer in. Het jammerlijke is dat we nog niet voldoende schone energie kunnen opwekken. En daarom is grijze energie helaas nog nodig. Toch wordt ons aangeraden om zo min mogelijk deze soort te gebruiken. Er zijn dus nog genoeg energie aanbiedingen te kiezen. Let goed op bij het energie vergelijken of het product grijze energie bevat.

We willen groene energie die op een milieubewuste manier is geproduceerd. Alleen dan weet u zeker dat het een goede energie aanbieding is. Het is wel zo dat grijze energie voor nu nog nodig is, want als de zon of wind niet schijnt. Dan is er helaas grijze energie nodig om dit aan te vullen. Maar gelukkig dankzij de komst van schone energie is het aandeel in grijze energie verkleind. Als u in een energievergelijk zoeken gaat naar de duurzaamste energieleverancier wees u dan bewust van uw keuze.

Vergelijk alleen groene energie

Geef aan dat u uitsluitend groene energie verkiest boven grijze energie. De welkomstkorting zal er namelijk niet minder om zijn. Het enige wat telt voor een energieleverancier is dat zij u als klant mogen binnenhalen. De welkomstkorting bij groene energie kan oplopen tot 700 euro per jaar. En die 700 euro kunt u wel beter gebruiken. De hoogte van de korting hangt af van hoelang geleden u bent gewisseld van energieleverancier. Is dat een aantal jaren geleden? Dan kan die korting dus 700 euro zijn. Is het nog niet super lang geleden? Dan nog behaalt u een korting van zo’n €300 tot €400 per jaar.