Goedkoopste energiemaatschappij 2021

Sommigen vinden het op de zaken vooruit lopen als er al gezocht wordt naar de goedkoopste energiemaatschappij 2021. Maar is dat echt zo? Is het niet zo dat men dan juist op voorhand kan besparen? Niet iedereen heeft een vooruitziende blik. Dat kan door desinteresse komen of door simpelweg geen tijd te maken voor een energievergelijking. Velen zijn juist nieuwsgierig naar de prijzen voor energie en gas. En als ze daarmee hun voorschotnota kunnen verlagen waarom niet?

Goedkoopste energiemaatschappij 2021

Door te kiezen voor een jaarcontract legt men de goedkoopste energiemaatschappij 2021 al vast. Degenen die jaarlijks starten met energie vergelijken doen dit voor de besparing. Want het is maar wat fijn om die kosten te kunnen verlagen. We weten niet of de energiemaatschappij waarbij we nu zitten zijn kosten gaat verhogen. En wij willen zoveel mogelijk op safe spelen. Door te blijven bij de huidige aanbieder spelen we niet op safe. Door het risico te nemen en te bekijken wat een andere energiemaatschappij vraagt voor hetzelfde verbruik dat is het enerverende ervan.

Profiteer van de lage tarieven

De kosten voor energie en gas liggen erg laag, en daar profiteert men door over te stappen. We kunnen al zoveel meer doen door het verbruik omlaag te brengen. Vroeger konden we niet eens kiezen. Dan bleven we jarenlang bij dezelfde energiemaatschappij. Als zij hun tarieven verhoogden dan dienden we daarin mee te gaan. Werden de energiekosten per maand 20 euro duurder? Tja dan betaalden we dat. Maar dat hoeft niet meer. Als de voorschotnota verhoogt wordt, dan kunnen we gewoon opstappen. Mits ons energiecontract ook bijna verloopt natuurlijk. Daarom raden we altijd aan om gewoon voor een looptijd te gaan van 12 maanden.

Vergelijk uit alle energiemaatschappijen voor de beste prijs

Als zich dan prijswijzigingen voordoen dan kunnen we daarop inspelen. Door het maken van een nieuwe energievergelijking. Een andere energiemaatschappij wil maar wat graag die nieuwe klanten aantrekken. Niemand wil teveel betalen en omdat de vrijheid bestaat om over te stappen gebeurt dat ook weinig. Ga voor een flinke welkomstbonus, of kies dat energiecontract met een korting tot €350 per jaar. Dat zijn nog eens bedragen waarvoor we heus wel de tijd willen nemen om opnieuw te vergelijken.

Juist door verschillende energiemaatschappijen te vergelijken op prijs, zult u de goedkoopste energiemaatschappij vinden. Als we bijvoorbeeld een eenzijdig aanbod ontvangen, dan weten we niet zeker of dit de goedkoopste energiedeal is. Wie die goedkoopste energiemaatschappij voor uw situatie is laten de energiedeals juist zien. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om verschillende opties aan te vinken. Dan zoekt u bijvoorbeeld op alleen duurzame energiemaatschappijen of juist niet.

Ieder jaar overstappen levert ook ieder jaar korting op

Elk jaar mogen de energiemaatschappijen hun tarieven bekend maken. Dit doen ze dan ook aan het begin van het jaar, en een half jaar later weer. Dus twee keer per jaar wijzigen hun tarieven. De ene geeft meer korting dan de andere. Sommigen energiemaatschappijen zijn dan bijvoorbeeld helemaal niet zo goedkoop. Het kan ook zo zijn dat uw huidige energiemaatschappij de kosten ineens verhoogd. Maar dat ze aan nieuwe klanten wel weer een goedkoper tarief geven.

Het is dus zeker verstandig als u elk jaar zou overstappen. Dan bent u ook die nieuwe klant en profiteert u van die goedkopere tarieven. De nieuwe aanbieder waar u voor kiest neemt het overstap proces van u over. Zij regelen de verhuizing voor u. U hoeft dus niets te doen. Stel u bedenkt zich, dan mag u dat aangeven binnen veertien dagen na de overstap. Geef uw annulering telefonisch door. Bij het energie vergelijken is het raadzaam om uw tijd te nemen. Het belangrijkste uitgangspunt is dat u geld bespaart. Of dit nu met een bedrag achteraf is of uw voorschotbedrag dat lager wordt. Lees dat even goed door wat precies de bedoeling is. Sommige aanbieders betalen de korting dan aan het einde van het jaar uit.

Maandelijks voorschotbedrag verlagen?

Wilt u persé elke maand minder gaan betalen? Dan kiest u voor een korting die al verrekend is. Dat ziet u dan ook aan uw voorschotbedrag. U zult dan nog steeds besparen, maar merkt het dus aan uw maandbedrag. Bij een cashback wordt het bedrag ineens aan u betaalt. Dus maak voor u zelf duidelijk wat u precies wilt. En stap dan pas over.