Goedkoopste energiemaatschappij 2018

Wist u dat u nu al de goedkoopste energiemaatschappij 2018 kunt zoeken? Stapt u bijvoorbeeld vandaag over en heeft u gekozen voor een één jarig contract? Dan staat de goedkoopste energiemaatschappij 2018 voor u al vast. Dankzij energie vergelijken zet u de energieprijzen vast voor een bepaalde periode. Pak uw energienota erbij en ga op zoek met Energieprijzen-vergelijken.nl naar de goedkoopste energiemaatschappij 2018.

Meer dan 40 goedkope energiemaatschappijen

Van de 40 + energiemaatschappijen is er altijd één de allergoedkoopste. Welke dat is hangt samen met uw huidige voorschotbedrag en verbruik. Pak deze gegevens er maar even bij en start met vergelijken. In een goede energievergelijking kunt u op veel punten vergelijken. U kunt vergelijken op de goedkoopste leveringsprijzen, maar ook op de duurzaamste energiemaatschappijen. Er kan vergeleken worden op looptijden en op kortingen.

Welke aanbieding energie kiest u?

Welke wensen u ook in het hoofd heeft er is altijd een passend aanbod voor u. Gelukkig is de belasting op elektriciteit een beetje lager geworden. Dat heft de verhoging op de gasbelasting weer een beetje op. Natuurlijk zijn er kosten waar we geen invloed op hebben. Zoals de belasting of de kosten van de netbeheerder. We kunnen zelf invloed uitoefenen op ons verbruik thuis. Verminderen we het verbruik dan verminderen we ook ons voorschotbedrag. Wat betaalde u de afgelopen jaren voor de belastingen op energie en gas? Voor gas was dit:

  • 2013 €0.02991
  • 2014 €0.03042
  • 2015 €0.03069
  • 2016 €0.04042
  • 2017 €0.04054

En de belasting op elektriciteit bedroeg:

  • 2013 €0.1165
  • 2014 €0.1185
  • 2015 €0.1196
  • 2016 €0.1007
  • 2017 €0.1013

Zoals u ziet is de belasting op gas met bijna de helft duurder geworden, en voor elektriciteit is deze summier verlaagd. We kunnen niets doen aan deze belastingen. Wanneer de belastingdienst besluit de heffingen te verhogen moeten we hierin meegaan. Voor de prijzen van de huidige energiemaatschappij geldt dit niet. Bent u het zat om steeds maar teveel te moeten betalen? Dan kunt u per direct mits uw contract dat toelaat gewoon overstappen. Op die wijze kunt u dan ook meteen uw voorschotbedrag verlagen.

Verlaag het voorschotbedrag direct door te bezuinigen

Het voorschotbedrag kan dus tevens verminderd worden door over te stappen naar de goedkoopste energiemaatschappij. Laat u niet gek maken met verhalen dat de energieprijzen fors duurder worden. Er zijn zoveel ontwikkelingen in de energiemarkt waardoor ze ook goedkoper kunnen worden. Als we kijken naar het aanbod van de energieprijzen, dan zien we dat er voldoende verkrijgbaar is. We mogen ons pas zorgen maken als we te maken krijgen met tekorten. Want dat is niet eens aan de orde er is voldoende elektriciteit.

Onze vaste lasten zijn door de jaren heen wel duurder geworden. Wanneer bedrijven besluiten de prijzen te verhogen kunnen we als consument daar niet altijd iets aan doen. We kunnen wel iets doen aan de kosten voor de energiemaatschappij. Zoals we eerder in dit artikel schreven blijft energie en gas besparen een heikel punt. De ene consument is zich er meer bewust van dan de andere. Wanneer u geld heeft in uw portemonnee dan strooit u er toch ook niet mee? Hetzelfde geldt voor uw energie en gasverbruik probeer zo weinig mogelijk te verbruiken.

Energie besparen geen tijdrovende klus

U hoeft zich niet enorm in te spannen om te beginnen met energie besparen. Let gewoon goed op hoe u met uw energie en gas omgaat thuis. Laat die kraan niet minuten lang stromen als dat niet nodig is. En zet de verwarming ook niet hoger dan gebruikelijk is. U bespaart dan al veel geld op uw gaskosten. En deze zijn flink duurder geworden door de jaren heen. U kunt met gas besparen al zo’n 100 tot 200 euro per jaar overhouden. Hetzelfde bedrag kunt u ook overhouden met energie besparen. Stap dan ook nog eens over naar de goedkoopste energiemaatschappij 2018 en u zit gebakken en er warmpjes bij.