Goedkoopste energie

Energieprijzen-vergelijken.nl vindt samen met u de goedkoopste energie. De goedkoopste energieprijzen vindt u met uw historische verbruik.  Zonder uw historische verbruik maken we een inschatting. U ziet dan wel de goedkoopste energie maar dit is dan gebaseerd op een schatting. Uw verbruik is zo gevonden. Kijk eens naar uw jaarafrekening die u ontvangt elk jaar. Daarop staat het exacte verbruik in kilowattuur. 

Neem dat verbruik over in de energievergelijker. Op die manier weet u zeker welk voorschotbedrag u gaat betalen. Denkt u nu al de goedkoopste energie te hebben? Stel u zelf dan eerst de volgende vraag: Hoelang zit u bij deze energieleverancier? Aangezien een gemiddeld energiecontract een minimale looptijd van een jaar heeft. In dat jaar of de voorgaande jaren is er alweer veel veranderd. Vele prijswijzigingen hebben zich in de tussentijd voorgedaan.

Is uw huidige energieleverancier zeker weten de goedkoopste met energie?

Twee keer per kalenderjaar passen de energieleveranciers hun prijzen aan. Dus weet u echt zeker dat u nu de goedkoopste energie heeft? Waarschijnlijk niet en dat is ook geen probleem. Maar dan is het wel aan te raden om opnieuw uw energieprijzen te vergelijken. Nu dan terug naar de energievergelijker. Als u uw verbruik heeft aangegeven en welke energie u wenst. Dan zoekt de energievergelijker op basis van uw persoonlijke gegevens naar de goedkoopste energie.

Geef bijvoorbeeld aan dat u zoekt naar alleen Nederlandse energie. Dat is energie dat opgewekt is in Nederland. En daarmee kiest u automatisch voor groene energie. Het gaat om energie dat opgewekt is met windmolens vooral. In een kleiner percentage kan dat ook biomassa en zonne-energie zijn. Hele grote prijsverschillen tussen groen en grijs is er niet. Dus dan kunt u net zo goed voor groene energie kiezen.

De goedkoopste leverancier met energie vergelijken

De goedkoopste energie is dus afkomstig van de goedkoopste energieleverancier die bovenaan staat. Vergeleken met uw huidige voorschotbedrag kan het tot €700 goedkoper zijn. Het kan omdat u misschien niet eerder bent gewisseld van leverancier. Bent u een jaar terug of langer wel gewisseld? Dan nog kan de besparing tot €450 per jaar oplopen. Dit zijn gemiddelde bedragen bij een overstap. Om er zeker van te zijn hoe hoog de besparing is kunt u zelf het beste uitvinden. Begin nu met vergelijken. En wie weet stapt u vandaag over naar die nieuwe energieleverancier.