Gigawatt

Een gigawatt kan ook een miljoen kilowatt zijn of duizend megawatt. Wij rekenen onze energie af in kilowatt en die betalen we per uur. De term gigawatt kunnen we tegenkomen wanneer de capaciteit van een centrale wordt geduid. Een gigawatt is dus giga veel stroom. Zo zijn er ook nog andere eenheden in stroom zoals terawatt en petawatt. Wij als huishouden gebruiken bijvoorbeeld 3500 kilowatt per jaar. Als we een miljoen gezinnen nemen en we berekenen die capaciteit, dan is er een gigawatt stroom nodig om de miljoen gezinnen van stroom te voorzien.

Energie vergelijken in kilowattuur

Wij zelf rekenen dus in kilowattuur en gebruiken deze dan ook bij het energie vergelijken. Heeft u uw verbruik al gevonden op de eindafrekening? Start dan eens met een energievergelijking en vindt uit hoeveel u bespaart. Er kan ook bespaard worden op het verbruik in kilowattuur. Hoe u dat doet? Gewoon minder kWh per uur verbruiken. Dus door op te letten hoeveel stroom er wordt verbruikt met een bepaald apparaat. U kunt de wasdroger als voorbeeld nemen. Hoe minder u deze gebruikt hoe minder u aan stroom hoeft te betalen.

Minder watt verbruiken scheelt geld

Als u bij elk elektrisch apparaat aandachtiger te werk zou gaan, en dus minder verbruikt. Dan zult u in november of december wanneer de eindafrekening komt zien hoe hoog uw besparing is. Over het algemeen kunt u 200 euro per jaar besparen door minder kilowatts te verbruiken. Het scheelt aanzienlijk in uw kosten voor de energierekening. Maar het scheelt ook enorm in de CO2 uitstoot. Met energie vergelijken bespaart u nog eens €350 per jaar. Zoals u begrijpt kunt u op jaarbasis dan wel €600 besparen.

Het gebruik van elektriciteit is handig en we kunnen niet meer zonder. Toch verbruiken de meeste huishoudens teveel stroom. Pas als een eindafrekening te hoog uitvalt dan worden er stappen ondernomen. Wacht niet tot de eindafrekening te hoog uitvalt. Maar begin nu alvast met besparen en stap al over. Overstappen is gratis en heel makkelijk op Energieprijzen-vergelijken.nl.