Gasverbruik

Het gasverbruik is de totaalsom die u op uw eindafrekening ziet. Elke kubieke meter gas wordt gemeten door de energieleverancier. En dit verbruik wordt aan het einde van het jaar herberekend. U betaalt een voorschot op het gebruik van gas. Blijkt dat uw gasverbruik hoger dan normaal is? Dan moet u een bedrag bijbetalen. Blijft deze gelijk dan betaalt u niets. Het kan ook zijn dat u minder heeft verbruikt. In dat geval krijgt u geld terug.

Op basis van uw gasverbruik kunt u berekenen hoeveel u moet betalen voor uw gasrekening.

Gasverbruik informatie

Het gasverbruik kan toenemen als u bijvoorbeeld een baby heeft gekregen. Of u had te maken met een koudere winter. Als u weet dat uw gezin uitgebreid gaat worden dan kunt u het beste uw voorschotbedrag verhogen. Zo zit u achteraf niet met een torenhoge gasrekening. Als u in de situatie terecht komt dat er meer gas wordt verstookt. Dan kunt u ook eens gaat uitzoeken hoe dat tot stand is gekomen. Misschien bent u iets te royaal geweest met de verwarming. En weet u zeker dat uw woning goed geïsoleerd is?

Verlaag uw verbruik

Die punten kunt u aanpakken. Bij de bouwmarkt vindt u al tochtstrippen voor een paar euro. Plaats deze waar nodig. Laat iedereen thuis inclusief u zelf de deuren achter zich sluiten. Daarmee wordt voorkomen dat er ongemerkt warmte verloren gaat. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om het gasverbruik te verlagen. Korter onder de douche staan of een waterbesparende douchekop plaatsen. En zet radiatoren in de slaapkamers niet aan. U vertoeft er immers alleen s’nachts. En uw dekbed kan u prima warm houden.

Minder stoken is ook minder betalen

Dus sluit u ramen en deuren. Plaatst u tochtstrips en draait u de radiatoren dicht? Dan bespaart u snel een paar honderd euro per jaar. Elke kubieke meter die minder wordt verstookt levert geld op. Heeft u al eens uw gasverbruik opnieuw berekend met een energievergelijker? Probeer het eens uit u zult zien dat u flink wat voordeel pakken kunt. Pak uw gasverbruik en begin snel met gasprijzen vergelijken.