Gasprijs

De gasprijs per m3 kan erg verschillen per energieleverancier. De gemiddelde prijs bedroeg 61 eurocent per kubieke meter (prijspeil 2009). Deze gasprijs bestaat uit enkele componenten; verbruikskosten, energiebelasting en BTW. Elk huishouden betaalt naast de gasprijs bovendien vastrecht wat een vast bedrag voor de gasaansluiting is. Veel Nederlanders hebben geklaagd dat de gasprijs sinds 1 januari 2009 met 9% tot 15% is gestegen.

Energiemarkt in 2017

Sinds 2009 is er alweer weer veel veranderd op de gasmarkt. We betalen nu meer voor gas omdat er steeds meer belasting over gas wordt geïnd. Dat maakt de prijs een stuk duurder. Door de gasprijzen van een andere aanbieder te kiezen kunt u besparen hierop. De prijs voor gas is namelijk niet hetzelfde en ligt niet vast. Als een energieleverancier besluit de prijzen goedkoper te maken dan mag dat. Op die manier kunt u flink geld besparen door te kiezen voor een andere energieleverancier.

Hoe besparen op de gasprijs?

Energie vergelijken is dan ook dé manier om te besparen op uw huidige gasprijzen. Verlaag uw gaskosten door tevens ook te besparen. Bespaar zoveel mogelijk gas in uw huishouden. Zo kunt u nog eens kosten besparen. Kostenbesparend met uw energie en gas omgaan zal altijd resulteren in een lagere energierekening. En elk jaar wisselen van energieleverancier ook. U voorkomt daarmee ook de uitstoot van nare broeikasgassen als u minder gas verbruikt.

De gasprijs en stroomprijs

Zoals u nu wel begrijpt blijven de prijzen veranderen op de energiemarkt. Daarom is het ook zo belangrijk dat u oplet. Want door op te letten ontgaan de nieuwe gasprijzen u niet. Kunt u flink besparen op de kosten voor gas en stroom? Doe daar dan wat mee. Teveel betalen voor gas en stroom hoeft helemaal niet. Vergelijk de gasprijzen per m3 in uw contract met de nieuwe gasprijs per m3 van verschillende leveranciers en bespaar. Boek nu uw voordeel van een lage stroom en gasprijs, vergelijk verschillende leveranciers en stap over.