Gasleverancier

Een gasleverancier levert gas voor bij u thuis of voor uw bedrijf. De gasleverancier koopt het gas dat hij levert in bij een producent. De gasleverancier moet altijd in het bezit zijn van een vergunning. Gas kan dus afgenomen bij een gasleverancier naar keuze. Welke de goedkoopste gasprijzen biedt wordt duidelijk na een energievergelijking. De gas aanbiedingen die het allergoedkoopste zijn zetten we bovenaan.

Gasleverancier moet zich aan regels houden

Gasleveranciers dienen zich aan de regels in de wet te houden. Dus als er problemen ontstaan moeten ze die naar behoren oplossen. Niet elk bedrijf kan dus zomaar gas leveren. De ACM heeft strikte regels opgelegd aan alle leveranciers, opdat zij zich aan deze regels kunnen houden. Het belang van de klant staat voorop in de Nederlandse energiemarkt. Deze is bedoeld om een gezonde concurrentiepositie aan te moedigen. Het is zelfs zo dat u ook apart kunt kiezen voor een gasleverancier en daarnaast een leverancier te kiezen voor energie.

Is uw contract duidelijk?

In de voorwaarden van een nieuw energiecontract kunt u lezen waar de leverancier zich aan moet houden naast het leveren van gas. In het energiecontract wordt de gasprijs duidelijk vermeld inclusief btw. Ook moet de einddatum vermeld worden dus de duur van het energiecontract. Na die datum mag u dus opzeggen en overstappen naar een andere leverancier. Stel u komt in de knoop met uw betalingen door een onverwachte gebeurtenis, dan moet de gasleverancier u een betalingsregeling toestaan. Wel dient u zich weer aan de voorwaarden te houden die daarbij horen.

Goedkoopste gasleverancier

Wilt u zich bij de goedkoopste leverancier aanmelden? Check dan eerst even de prijzen/tarieven. Vergelijk uw voorschotbedrag met alle andere aanbiedingen. Zo vindt u de goedkoopste gasleverancier die het beste bij u past op Energieprijzen-vergelijken.nl. Eerst kunt u de verbruikskosten bekijken die op de eindafrekening staan. Deze kosten kunt u weer vergelijken met het geldende aanbod.

Teveel voor gas betaald?

De kans hierin is groot dat u veel meer betaalt dan eigenlijk hoeft. Als we de eindafrekening nagaan zien we dat we het meest betalen voor gas. Gas verbruiken is duurder dan energie verbruiken. Door de gasprijzen naast elkaar te leggen zullen we zien hoeveel goedkoper een andere leverancier is. Dit kan jaarlijks gauw een paar honderd euro schelen op gas. Wilt u een goedkopere gasprijs vinden? Geef uw persoonlijke situatie aan en het verbruik en wij vinden voor u de goedkoopste gasleverancier.