Fossiele brandstoffen

Fossiele brandstoffen zijn brandstoffen zoals aardolie, steenkool, aardgas en bruinkool. Fossiele brandstoffen worden gebruikt om energie mee op te wekken. Omdat fossiele brandstoffen zoals hierboven genoemd brandbaar zijn worden deze ook gebruikt voor het stoken van hoogovens welke de geproduceerde warmte weer kan omzetten naar stroom.

Van grijs naar groen

De elektriciteit die tot aan onze stopcontacten wordt geleverd kan van fossiele brandstoffen zijn. Er wordt dan gesproken van grijze energie. Toen elektriciteit beschikbaar kwam in onze woningen maakten we ook alleen maar gebruik van grijze energie. Daardoor kwamen er ook meer broeikasgassen vrij. Dit veroorzaakte en veroorzaakt nog steeds vervuiling. Tegenwoordig is daar groene energie voor in de plaats gekomen. Dit is veel minder belastend voor ons klimaat waardoor we minder vervuilen.

In de toekomst alleen nog maar groene energie

Er zal uiteindelijk een tijd komen waar er geen fossiele brandstoffen meer voorradig zijn. Ze raken namelijk op. Daarom wordt er nu zo intensief gewerkt naar een energie neutraal klimaat. We moeten af van het gebruik van fossiele brandstoffen. Groene energie zal daarentegen nooit opraken, we kunnen de zon en de wind als alternatieven gebruiken. Met zonne-energie en windenergie kunnen we net zo goed onze apparaten opladen.

Welke energiesoort kiest u?

Energieleveranciers moeten hun aandeel in duurzame energie ook vergroten. Daarom bieden zij de laatste jaren ook groene energie aan. Alle groene energiesoorten zijn dus goed voor het milieu. Het is daarbij ook aantrekkelijk omdat u kunt besparen. Er zijn meer dan genoeg keuzes in goedkope groene energie aanbiedingen. U kunt dus uw energielasten verlagen. Minder betalen elke maand voor uw energie en gas. En u gebruikt een groene energiesoort.

Ontzie het milieu met windenergie

Het overgrote deel dat de energieleveranciers bieden komt van windenergie. Er zijn ook energiemixen dan gaat het om een klein deel waterkracht energie, of zonne-energie. Welke groene energiesoort het ook betreft het is beter voor het milieu. Vink alleen duurzame energieleveranciers aan wanneer u start met energie vergelijken. Wij van Energieprijzen-vergelijken.nl laten u dan de goedkoopste groene energie zien. Bespaar maximaal op uw energiekosten door de goedkoopste duurzame energieleverancier uit te kiezen. U stapt gratis over en binnen no time krijgt u groene energie geleverd op uw adres.