Energieverbruik

Ons energieverbruik is de optelsom van wat we totaal aan energie verbruiken in huis. Ons verbruik wordt afgerekend per kilowattuur. Elke kilowattuur energie rekent u af aan de energieleverancier. Energieverbruik verminderen kan door te besparen op energie in huis. Elke kilowattuur energie minder betekent minder betalen aan energiekosten.

Energiekosten op basis van uw energieverbruik berekenen

Vermeldt het energieverbruik van uw huishouden om te berekenen wat het voordeel is. En mocht het elders goedkoper zijn dan kunt u meteen veranderen van energieleverancier. Vul uw (gemiddeld) verbruik huishouden, gezin of bedrijf in.  Daarmee haalt u een overzicht op van de goedkoopste energiekosten. Per energieleverancier kunt u zien hoeveel u bespaart. De kortingen staan van hoog naar laag gesorteerd. Dat betekent dat de eerste energieleverancier in het overzicht de goedkoopste is.

U wilt toch ook meer financiële armslag?

U houdt dus meer financiële armslag als u kiest voor de goedkoopste energieleverancier. Daarmee verlaagt u de energiekosten aanzienlijk. Met het verminderen van het energieverbruik bespaart u nog meer. Om een indicatie te geven hoeveel energieverbruik verminderen oplevert kijk naar onderstaande gegevens.

  • Sluipverbruik energie verminderen scheelt 90 euro
  • Energiezuinige koelkast aanschaffen scheelt 80 euro per jaar
  • Energiezuinige verlichting scheelt 60 euro per jaar
  • Minder drogen met de wasdroger scheelt 100 euro per jaar
  • Verwarm slimmer en minder dit scheelt minimaal €50 per jaar

Bespaar gemakkelijk honderden euro’s per jaar

Zoals u ziet kunt u al met gemak 400 euro per jaar besparen. U hoeft alleen zuiniger met uw energieverbruik om te gaan. Er zijn nog meer tips om met energie besparen te beginnen. Denk bij elke kilowattuur energie beter na. Want elke kilowattuur energie kost gewoon geld. Dus bekijk ook goed welke apparaten ongemerkt het energieverbruik verhogen. Zet deze apparaten helemaal uit dus geen standby stand meer gebruiken. Opladers van overige apparaten uit uw stopcontact trekken helpt ook veel.

Halveer uw gasverbruik

Bespaar op uw gasverbruik en dat kunt u meteen doen. Moet u nog douchen vandaag? Halveer die douchebeurt en u bespaart 50% aan gas op elke douchebeurt. Slimmer verwarmen levert ook minder gasverbruik op. Geef een slinger aan de thermostaat en stop bij 20 graden. Nog altijd de gemiddelde temperatuur dus hoger hoeft niet. Het is eigenlijk van het zotte om de woning te verwarmen met 22 graden, te warm is namelijk niet gezond. En het kost u op jaarbasis 100 euro meer.

Energieverbruik vergelijken?

Weten wat uw energieverbruik kost bij een nieuwe energieleverancier? Start dan met uw energieverbruik vergelijken op Energieprijzen-vergelijken.nl. Bekijk het onafhankelijke aanbod en beslis snel wie uw nieuwe energieleverancier wordt. Overstappen is gratis en gedaan in 1 minuut. De beste energie aanbiedingen op uw adres met de hoogste korting. Kies uit een assortiment van vele overstapkortingen en bespaar.