Energierekening

Energierekening vergelijken? U kunt binnen met een paar klikken de energierekeningen van alle energieleveranciers vergelijken. Bereken eerst de energiekosten zoals de energietarieven, energiebelasting, transportkosten, meterhuur, vastrecht en btw. U ziet vervolgens direct hoe uw energierekening eruit ziet bij de overige energieleveranciers. Vergelijk uw energierekening met andere energierekeningen en bereken uw voordeel.

Overzichtelijke kosten op de energierekening

De energierekening is de opsomming van kosten van uw energie en gas. De leveringskosten maar ook het onderhoud van het elektriciteitsnetwerk vallen daar onder. Net als de kosten voor de belastingdienst en de andere heffingen. Ze staan hier allemaal op vermeld. U betaalt elke maand de kosten voor de energierekening aan de leverancier. Toch kunt u hier op besparen. Velen denken dat het allemaal wel meevalt. Maar een energievergelijking leert ons toch dat het honderden euro’s scheelt. Waarom zou u het niet doen? Blijkt het inderdaad mee te vallen dan stapt u niet over.

Wat doet u met de besparing?

Maar die paar honderd euro per jaar kan prima anders besteed worden. En met de alsmaar stijgende energiekosten is overstappen wel zo verstandig. Er is ook enorm veel aanbod vanuit de energieleveranciers. Dit komt omdat er ook meer dan 30 aanbieders zijn op de energiemarkt. Daarom vergroot u uw kans op een flinke besparing. En besparing kan ook op andere fronten. Energie en gas besparen thuis bijvoorbeeld. Daarmee verlaagt u de kosten aanzienlijk. Simpele tips leveren al een paar honderd euro aan besparing op.

Energierekening verlagen

  • Breng brievenbusborstels, tochtstrips, radiatorfolie en dubbel glas aan.
  • Neem spaarlampen ipv gloeilampen en laat uw tv niet op stand-by laten staan.
  • Zet de verwarming lager of uit als u gaat slapen of neem een slimme energiemeter.
  • Haal de telefoon-opladers en adapters uit het stopcontact. Dit voorkomt sluipverbruik.
  • Oude koelkast en/of vriezer? Oude koelkasten en vriezers verbruiken veel energie.
  • Heeft u een dubbele energiemeter? Doe de was dan ook ’s avonds en verminder het energieverbruik overdag.