Energiemeter

Energiemeter thuis gebruiken om uw stroomverbruik te achterhalen? Met een energiemeter kunt u het stroomverbruik van verschillende apparaten meten. Zo komt u er snel achter of uw wasmachine bijvoorbeeld teveel aan stroom verbruikt. Tijdens het meten zult u erachter komen dat meerdere apparaten teveel verbruiken. En zo kunt u meteen beginnen met energie besparen.

Een simpele energiemeter voldoet om te meten

Een energiemeter hoeft niet prijzig te zijn. Er zijn hele uitgebreide digitale meters te koop. Maar de meest simpele kan ook effectief zijn. Zonder energiemeter kunt u gewoon naar de meter in de kast lopen en het verbruik opschrijven. Door dit twee maanden achter elkaar te doen krijgt u een inzicht in het verbruik. Daarop kunt u maatregelen nemen door het energieverbruik terug te dringen.

Verschillende energiemeters verkrijgbaar van goedkoop tot duur

Wilt u persé een energiemeter gebruiken? Dat kan altijd, u kunt dan eentje aanschaffen. Een energiemeter kan ook uw gasverbruik meten. En er zijn zelfs energiemeters die de stroomtoevoer kunnen blokkeren. Als uw wasmachine het programma voltooid heeft dan kan de stroomtoevoer worden geblokkeerd. U kunt dit doen met een simpele instelling op de meter.

Slimme meter en energiemeter?

Met een slimme meter is het een ander verhaal. De slimme meter vervangt uw oude analoge meter. Deze wordt door uw netbeheerder geplaatst waardoor uw energieleverancier inzicht krijgt in uw verbruik. Als u daarnaast een energiemeter gebruikt dan krijgt u dit inzicht dus ook. Energieleveranciers worden in de nabije toekomst zelf verplicht om de klant te wijzen op energie besparen. Zij zien immers wat u verbruikt en hoeveel. Daarop moet dan actie worden ondernomen.

Energiekosten verlagen met energie besparen

Energie besparen is belangrijk. Ten eerste u verlaagt de energiekosten. Dat scheelt geld dat u anders moet betalen aan de energieleverancier. Dus een energiemeter kan daarbij hulp bieden. De handige meter kan ook apparaten opsporen die in de standby stand ongemerkt energie verbruiken. Veel consumenten staan daar niet eens bij stil. En denken ach het is niet zoveel. Maar tel alle apparaten dan maar eens bij elkaar op. U betaalt daarvoor toch €80 per jaar meer aan energie.

De energiekosten verlagen met een slimme meter helpt. Wat ook helpt is het vergelijken van de energieleveranciers daarmee bespaart u aanzienlijk op uw energiekosten. Want de goedkoopste energieprijzen kiezen zorgt voor een grotere besparing. Verlaag deze kosten dan ook en start met energieprijzen vergelijken op Energieprijzen-vergelijken.nl