Energieliberalisering

Energieliberalisering betekent beperkingen die werden opgelegd in de energiemarkt en sindsdien zijn vrijgegeven. De overheid heeft sinds de jaren 80 al meerdere liberaliseringen doorgevoerd waaronder in de energiemarkt. Dat betekende voor consumenten en energiebedrijven dat zij zich vrij mochten en mogen begeven op de energiemarkt. Dus geen vast en toegewezen energiebedrijf meer zoals dat tot aan 2004 het geval was. Want vanaf 2004 is de liberalisering doorgevoerd waardoor we als ons energiecontract dit toelaat gewoon mogen overstappen.

Energieliberalisering zorgde voor een opschudding op de energiemarkt

Een liberalisering kan in gevallen van de huurmarkt juist weer nadelig uitpakken. Want verhuurders mogen dus hun eigen huurprijzen berekenen. Gelukkig is dit op de energiemarkt een ander verhaal. Als een energiebedrijf daar de energieprijzen te duur maakt dan trekken ze veel minder klanten aan. En dat zorgt voor minder inkomsten. Voor de consument en het energiebedrijf is het dus van belang dat de prijzen voor energie en gas betaalbaar zijn. Op die manier profiteren beide partijen daarvan.

Vrij energie vergelijken en kiezen voor de hoogste korting

Met de energieliberalisering heeft de klant dus ook een extra stok achter de deur. Zij kunnen immers vrij energie vergelijken en overstappen. Door de prijsverschillen in energie en gas te vergelijken kan men veel geld uitsparen. Het energiebedrijf wil juist de goedkoopste zijn. Dus daarom bieden zij hoge kortingen aan nieuwe klanten. Deze kortingen zorgen er weer voor dat uw voorschotnota lager wordt. Het hangt er vanaf welke korting u kiest bij een energiecontract.

Elk jaar overstappen betekent dus ook elk jaar besparen

Het geven van kortingen komt elk jaar weer terug. Ondanks dat de prijzen voor energie en gas kunnen dalen of stijgen. De energiebedrijven worden dus geprikkeld om zoveel mogelijk te stunten met hun prijzen. Soms worden onze energiekosten iets hoger omdat er een heffing is verhoogd vanuit de belastingdienst of de netbeheerder. Desondanks zal het energiebedrijf zorgen dat de energiekosten betaalbaar blijven. Energiebedrijven hebben dankzij de energieliberalisering nu vaker te maken met vertrekkende klanten. Daarom blijft de energiemarkt dus in beweging.

Wie is het goedkoopste energiebedrijf op uw adres?

Met het persoonlijke verbruik en de adresgegevens kan de klant energie vergelijken. Op die manier wordt er bekeken of er een goedkopere energie aanbieding is. En die zijn er want er zijn de afgelopen jaren veel meer energiebedrijven bijgekomen. De klant heeft dus de keuze uit verschillende goedkope energie en gasprijzen. Het energiebedrijf dat bovenaan staat wint meestal van de rest. Ze kunnen de klant immers veel meer voordeel bieden.

Starten met energieprijzen vergelijken

U bent dus liberaal waar het de energiemarkt aangaat.  Start met energieprijzen vergelijken. En vindt de beste energiedeal op Energieprijzen-vergelijken.nl. Stap binnen een paar minuten over. U kunt rekening houden met een besparing op uw energiekosten van €450 per jaar.