Energielevering

Energielevering op uw adres wordt door een energiebedrijf gedaan. U hebt een contract afgesloten waarbij het energiebedrijf moet zorgen dat de energielevering op uw adres wordt gewaarborgd. U betaalt voor de levering op uw adres. De kosten hiervoor lopen uiteen en u kunt de kosten voor energie en gas vergelijken. Heeft u met spoed energielevering nodig? Begin dan direct met vergelijken zodat u zo snel mogelijk energie geleverd krijgt op uw adres.

Energielevering per energiebedrijf vergelijken?

Gaat u verhuizen en u wilt dat de levering door een ander energiebedrijf overgenomen wordt? Ook dan kunt u het beste een prijsvergelijking van de kosten maken. Geef in het overstap proces wel even duidelijk aan wanneer uw verhuisdatum is, op die manier kan het energiebedrijf ervoor zorgen dat het proces soepel verlopen kan. Doet u zelf ook aan energielevering omdat u zonnepanelen heeft? Registreer u dan ook op energieleveren.nl op die manier wordt uw netbeheerder bericht. En legt u ook meteen de basis voor een goede vergoeding voor uw energie. Als u de installatie aanmeldt is het voor netbeheerders duidelijk welke huishoudens energie terugleveren aan het net. Mocht er dan een storing ontstaan dan kan de netbeheerder stappen ondernemen voor uw veiligheid.

Energiekosten betalen aan uw verhuurder in plaats van energiebedrijf

Het kan ook zijn dat de energielevering via een huisbaas of verhuurder wordt geregeld. U betaalt dan aan de verhuurder de kosten vooraf voor uw energielevering. Mocht de eindafrekening hoger uitvallen dan normaal het geval is, dan kan de verhuurder deze kosten op u verrekenen. Bekijk eerst de voorwaarden in uw huurcontract voordat u besluit te tekenen.

Zorg voor een tijdige energielevering op uw adres

Voordat u een nieuwe woning betreedt of een contract aangaat met een nieuw energiebedrijf dient u uw gegevens door te geven. Elke woningeigenaar of huurder is verplicht een energiecontract af te sluiten. Sluit u deze niet af? Dan word u gezien als nalatig daarom moet u bijtijds een energiecontract afsluiten voor de energielevering op uw adres. Als u dit nog niet heeft gedaan dan zal de netbeheerder u manen om tijdig een energiecontract te sluiten. Gebeurt dit niet op tijd? Dan kan de netbeheerder uw energie en gasmeter afsluiten. Hier zijn kosten aan verbonden dus zorg dat u tijdig een nieuw energiebedrijf heeft.