Energiekosten

Energiekosten hebben we allemaal. Energiekosten bestaan uit netwerkkosten en leveringskosten. Naast deze energiekosten hebben we ook belastingkosten. Met Energieprijzen-vergelijken.nl krijgt u inzicht in uw maandelijkse energiekosten door de energieprijzen van alle energieleveranciers onafhankelijk en objectief met elkaar te vergelijken.

Besparen op uw energiekosten

Via Energieprijzen vergelijken kunt besparen door te berekenen en te vergelijken. Vervolgens kunt u kiezen voor een energieleverancier met goedkopere energie dan uw huidige energieleverancier. Behalve dat u eenvoudig alle energiekosten kunt berekenen en vergelijken kunt u via Energieprijzen vergelijken.nl overstappen met extra veel korting. En er zijn nogal wat kortingen wat u als consument kan verwarren. Wij hebben daarom al deze kosten voor u verzameld in onze Energievergelijker. Wij tonen u nadat u uw gegevens heeft ingevoerd welke energieleverancier de hoogste korting biedt. En dat is er niet één maar dat zijn er meerdere.

Energiekosten berekenen en vergelijken

Energieprijzen-vergelijken.nl wil graag de laagste energiekosten voor u realiseren. Daarom vergelijkt Energieprijzen vergelijken.nl alle energieleveranciers. U ziet de energiekosten van alle energieleveranciers netjes op een rij zodat u alles eenvoudig kunt vergelijken. Bij het vergelijken van de energiekosten ziet u direct wat de energiekosten per maand en per jaar zijn. Vergelijk dit met uw huidige energiekosten en u kunt dan ook meteen nagaan hoeveel u nu al teveel aan de energieleverancier betaalt.

Gemiddelde energiekosten per maand en per jaar

Energieprijzen vergelijken.nl laat u een uitgebreid overzicht zien van de energiekosten. Zo ziet u de energiekosten per maand, maar ziet u ook de energiekosten per jaar en waaruit de energiekosten zijn opgebouwd. De opbouw van uw energiekosten zijn een belangrijk onderdeel voor het berekenen en vergelijken. Bij de ene energieleverancier zijn de energiekosten hoog door een hoger vastrecht, bij de andere kunnen de energiekosten hoog zijn door een hoger energietarief.

Bespaartip om uw energiekosten te verlagen

Sommige energieleveranciers hebben een hoog vastrecht en een lager energietarief. Dit is meestal voordelig als u een hoog energieverbruik hebt of verwacht. Maar als uw energieverbruik juist heel laag is, dan is een energieleverancier met een lager vastrecht misschien wel goedkoper. Een bespaartip die u sowieso in acht moet houden is gewoon zelf starten met het besparen op energie en gas. U verlaagt bij voorbaat dan al de energiekosten waardoor u minder kwijt bent. En met de goedkoopste energieleverancier op uw adres zult u nog minder gaan betalen.

Ook belangrijk

De gemiddelde energiekosten per jaar zijn de laatste jaren flink gestegen. Dit komt omdat we steeds meer apparatuur gebruiken die veel energie verbruiken. Als u de gemiddelde energiekosten omlaag wilt krijgen zodat u lagere energierekening heeft, dan kunt u ook goed opletten op uw energieverbruik. Door uw energieverbruik te verlagen kunt u eenvoudig uw energiekosten verlagen. Bekijk ook de gemiddelde energiekosten van uw koelkast eens, wist u dat een oude koelkast u hogere energiekosten oplevert? Een andere tip: Met energie vergelijken kunt u circa €500 jaarlijks besparen. Voor dat bedrag koopt u met gemak een nieuwe koelkast.

Energiekosten voor oude koelkast onnodig hoog

En die nieuwe koelkast kost u niet zoveel aan energiekosten zoals de oude dat deed. Begin nu met energiekosten vergelijken en profiteer van de hoogste kortingen. Energieprijzen-vergelijken.nl laat u meteen zien welke energieleveranciers het voordeligste zijn. En welke kosten er nog meer tot de energiekosten behoren.

Onder de energiekosten vallen niet alleen de leveringsprijzen voor energie en gas. Maar ook kosten zoals:

  • Opslag Duurzame Energie (ODE_
  • Meterhuur
  • Energiebelasting
  • Transportkosten
  • Regiotoeslag
  • Administratieve kosten

Energiekosten nader uitgelegd

De Opslag Duurzame Energie moet elk huishouden in Nederland afdragen. Dit is verplicht en wordt gebruikt voor het financieren van duurzame energie projecten. Het moet ons ook aansporen zelf duurzamer om te gaan met energie. De meterhuur kosten en transportkosten dragen we af aan de netbeheerder. Alleen de energieleverancier int dat van ons en zij betalen de netbeheerder ervan. De regietoeslag word in rekening gebracht op de gasprijzen. Dit hangt af van de regio waar uw gas word geleverd. Onze gasvoorraad bevind zich in Groningen dus daar vandaan word het gas getransporteerd. Hoe verder u uit de buurt van Groningen woont hoe meer regietoeslag u moet betalen.

n.b sommige energieleveranciers doen niet meer aan regiotoeslagen maar hanteren een vaste toeslag.

Stap over en kies voor een flinke korting

U kunt dus bezuinigen op uw energiekosten in zijn algemeen, maar besparen op de energiekosten door te kiezen voor een andere energieleverancier kan dus ook. Vergelijk de verschillende kortingen per energieleverancier en kies voor de allerhoogste korting. Daarop verlaagt u uw voorschotbedrag aanzienlijk en houdt u geld over. Heeft u uw nieuwe energieleverancier gevonden? Perfect! overstappen is namelijk gratis als uw energiecontract bijna verlopen is.

Energiekosten
8 (80%) 2 votes