Energiekosten 2020

De energiekosten 2020 kunt u gemakkelijk verlagen. Door bijvoorbeeld eens beter te gaan letten op hoeveel u verbruikt. We denken vaak dat het allemaal wel meevalt. Maar we gelet op de energiekosten kunnen we ook eens kijken waar we het meest voor betalen. In de regel is dat voor ons gasverbruik. Gas en belastingen zijn de hoogste onkostenpost op onze energierekening. Gas verbruiken wordt duurder gemaakt, juist om huishoudens te ontmoedigen. Ook omdat de prijzen voor gas ook hoger zijn. Onze overheid wil op den duur af van het gebruik van aardgas.

Zij zien namelijk een toekomst zonder gas voor zich. Dus geen centrale verwarming dat op aardgas loopt. Zij zien liever duurzame alternatieven zoals stadswarmte of het gebruik van een warmtepomp. Er zijn in Nederland al woningen die geen gas verwarming hebben. Zij zijn dan aangesloten op een zogeheten warmtenet. Restwarmte van fabrieken uit de buurt stroomt door dit warmtenet heen. Dit zien wel in de randstad. Deze woningen hebben dan ook geen gasketel in huis. Sommigen weer wel maar dat is enkel voor het koken. Dit is dus al duurzame warmte.

Hoe zit het met de energiekosten 2020?

Onze energiekosten 2020 liggen vooralsnog wel laag. Dit komt omdat de energieleveranciers hun prijzen laag kunnen houden. Er spelen ook een aantal factoren mee. Door een overschot aan energie kunnen energieleveranciers hun leveringstarieven verlagen. Voor de consument is dat goed nieuws natuurlijk. Want die profiteert er weer van en ziet zijn jaarrekening ook lager worden. Temperatuur speelt ook een rol. Als we weinig kou hebben in de lucht hoeven we de verwarming ook niet aan te zetten. En als deze wel aangezet wordt is dat lager dan normaal. De verwachting van de energieleveranciers is dan ook dat de jaarrekening voor velen lager uitvalt aan het eind van 2020.

Draag uw steentje bij door te bezuinigen

Huishoudens doen dan ook zoveel mogelijk om zelf ook te besparen. Zodra we een te hoge jaarrekening ontvangen balen we. En dat zet ons ertoe dat we gaan besparen. Dat zou altijd zo moeten zijn. Wacht niet met besparen totdat er een hoge rekening op de mat valt. Maar begin vandaag nog. Verzamel stekkers in een stekkerdoos. Zo hoeft u niet steeds stekker voor stekker af te gaan om ze te ontkoppelen. Met een druk op de knop zijn al die stekkers niet meer verbonden met het elektriciteitsnet. Let maar op wat het doet voor uw energieverbruik als u daarmee begint.

De wasmachine, droger en vaatwasser zijn hele handige hulpen in huis. Maar zij kunnen bij veelvuldig gebruik uw energiekosten omhoog jagen. Gebruik de eco standen op uw apparaten. Deze ecostanden zijn bedoeld om het apparaat zuiniger te gebruiken. En als het kan hang uw was gewoon op. Elke keer de wasdroger aanzetten is een aanslag op uw energiekosten. En dat hoeft helemaal niet. Het is onnodig energieverbruik en u heeft enkel u zelf ermee.

Voorkom hoger energieverbruik door uw eigen toedoen

Korte wasjes draaien resulteren ook in hoger energieverbruik. Dus wacht toch echt even totdat de wastrommel geheel vol is. Zo hoeft u niet steeds de wasmachine te laten draaien en dus onnodig stroom te verbruiken. De energiekosten 2020 zijn redelijk laag, dus profiteer daar juist extra van. Door dus ook zelf goed op uw gewoonten te letten. Houdt u zelf in en doe de was met mate. Ook het drogen dus. En zeg nu zelf de was drogen aan de waslijn met dit mooie weer is gratis en gaat een stuk sneller.

Start eens met het maken van een energievergelijk. Aangezien de tarieven een stuk goedkoper zijn kunt u dubbel besparen. Dat is als u thuis ook bent begonnen met bezuinigen. Uw jaarlijkse verbruik verlaagt u daarmee. En op basis daarvan kunt u weer de energieprijzen vergelijken. Dat komt dan neer op een win win situatie, omdat u enerzijds al minder verbruikt en overstapt naar de goedkoopste energieleverancier. Houdt dat gedrag ook aan en maak het tot het nieuwe normaal. Dan hoeft u als het aan u ligt nooit meer teveel te betalen.