Energiekosten 2019

Wilt u uw energiekosten 2019 vergelijken op Energieprijzen-vergelijken.nl? Dat kan en is gezien de opkomende stijging wel zo verstandig. Want weer gaan de energiekosten omhoog. Dat was in 2018 het geval en dat is in 2019 ook weer zo. Veel huishoudens zullen overrompeld worden door een duurdere voorschotnota. De energieleveranciers verhogen namelijk per 1 januari 2019 hun energiekosten.

Energieleveranciers verhogen de voorschotnota

Zij doen dit omdat alles duurder wordt, en zij berekenen deze verhogingen door aan de klant. Ten eerste wordt onze energierekening duurder omdat de overheid de heffingen weer duurder maakt. De energiebelasting met name op gas zien we stijgen. Daarbij wordt ook de ODE weer een stukje duurder. Tel daarbij ook nog de leveringsprijzen voor gas bij op. Een schrale troost is dat de energiebelasting op stroom verlaagt wordt.

Energiebelasting vooral de boosdoener

De energiebelasting voor gas gaat met 3 cent per kubieke meter omhoog. Elk huishouden krijgt een toegepaste belastingvermindering, die lag in 2018 op €308,54 en gaat helaas naar €257,54. Ook weer een verschil van €51. Daar worden huishoudens die energie en gas verbruiken dus minder van. Dit staat allemaal vast in het belastingplan die het kabinet is overeengekomen. Wij als huishoudens gaan dus extra betalen voor het gebruik van energie en gas.

Voorschotnota met paar tientjes duurder

Al met al mogen we in totaal wel een verhoging verwachten van €300 op jaarbasis. Energie en gas verbruiken wordt nu eenmaal duurder. Wilt u zoveel mogelijk de stijging temperen? Dan dient u uw gewoonten aan te passen. De gewoonten waarin u gas verbruikt bijvoorbeeld. En dat houdt in dat u goed blijft opletten. Niet overal de verwarming aanlaten. Houdt vaste tijden aan waarop de verwarming aangaat, en weer uit. De temperatuur in huis draagt ook bij aan uw gaskosten.

Als u gewend bent de thermostaat op 21 graden te zetten, doe dit in het vervolg niet meer. Maar zet hem gewoon een graad lager. Dit scheelt u een paar tientjes per jaar (€80). U hoeft natuurlijk niet compleet in de kou te zitten. Omring u zelf met een lekker warme deken. En trek ook een extra kledingstuk aan. Zo hoeft u het nooit koud te hebben. En verlaagt u uw verbruik ook nog eens.

Alle energiekosten 2019 vergelijken op Energieprijzen-vergelijken.nl

Vergelijk alle energiekosten op Energieprijzen-vergelijken.nl en kies daaruit de goedkoopste energieleverancier. Stap elk jaar over en pak die korting mee. Ook zo kunt u uw energiekosten aanzienlijk verlagen. Is het al tijd voor een nieuw energiecontract? Bekijk dan nu alle energie aanbiedingen met aantrekkelijke kortingen.