Energiecontract

Energiecontract opzeggen en overstappen naar de goedkoopste energieleverancier? Start samen met Energieprijzen-vergelijken.nl uw zoektocht naar het goedkoopste energieproduct. Een energiecontract sluit u met de energieleverancier waarop zij u energie en gas kunnen leveren. U betaalt hier elke maand een vast bedrag voor. Maar omdat de kosten voor een energiecontract kunnen afwijken per energieleverancier betekent dit dat u altijd ergens goedkoper uit kunt zijn.

Energiecontract wat staat er op vermeldt?

Als u kijkt naar uw energiecontract dan zult u opmerken dat er heel veel informatie in staat. Het energiecontract bevat dus informatie over de voorwaarden waar u en de energieleverancier zich aan dienen te houden. Een energiecontract die u nu heeft hoeft niet hetzelfde te zijn bij een andere energieleverancier. Dit heeft namelijk te maken met het verschil in de tarieven. Elke energieleverancier mag zijn eigen tarieven voor de energiekosten bepalen. Zo kunnen de kosten voor het vastrecht ook nog eens afwijken. Misschien betaalt u nu wel teveel voor vastrecht.

Een welkomstkorting kiezen

Als u start met energie vergelijken komt u ook de term welkomstkorting of ook cashback korting tegen. Deze kortingen kunnen ook afwijken waardoor u bij de ene energieleverancier meer korting krijgt dan de andere. Het lijkt heel verwarrend maar wij zetten deze kortingen voor u uiteen tijdens een energievergelijking. We maken het dus gemakkelijker om de juiste en goedkoopste energieleverancier te kiezen. Dat doen wij door de goedkoopste altijd bovenaan te plaatsen zodat u in een oogopslag kan zien wie u de meeste korting biedt.

Energiecontract met korte of lange looptijd

Ook kunt u bij een energiecontract bepalen welke looptijd u kiest. Energiecontracten zijn er namelijk met een looptijd van 1, 3, en 5 jaar. Of u kunt kiezen voor een variabel energiecontract dan is de looptijd niet vastgelegd en kunt u elke maand opzeggen. Daarbij moet er wel vermeld worden dat er ook variabele energiecontracten zijn die wel een vaste looptijd hebben. Maar dit zult u snel genoeg opmerken in de energievergelijking.

Gaat het om een enkel tarief of dubbeltarief?

Op een energiecontract kan ook vermeld staan dat het om een dubbeltarief gaat. Een dubbeltarief betekent dat u overdag iets meer voor uw energie en gasverbruik betaalt dan in de avonduren. Dan spreken we in de avonduren van een daltarief. Dit daltarief gaat meestal in vanaf 21:00 tot aan 07:00 maar kan ook pas vanaf 23:00 ingaan. Dit zal de energieleverancier ook duidelijk aangeven. De meeste consumenten kiezen voor een enkeltarief en dat betekent dat u 24 uur per dag dezelfde tarieven betaalt ongeacht het tijdstip.

U kunt dus alle energiecontracten vergelijken met onze energievergelijker. U vergelijkt op tarieven en/of op soort energie. Want u kunt namelijk ook enkel zoeken op groene energie van de energieleveranciers en daarmee de goedkoopste groene energietarieven vinden. Ook hier zijn verschillende welkomstkortingen te vinden dit geldt dus niet alleen voor grijze energie. Of u nu kiest voor groen of grijs lang of kort, u bespaart gemiddeld €450 per jaar. Dus start meteen met energiecontracten vergelijken en bespaar veel geld.