Energie Verbruik

Een lager energieverbruik is beter voor het milieu, dat weten we allemaal. De vraag is dan natuurlijk, hoe kan een consument het energieverbruik omlaag krijgen? Door een een lager energieverbruik krijgt u een lagere energierekening. En hoe kunt u dat bewerkstelligen? Door thuis direct te beginnen met energie bezuinigen. Minder verbruiken hoeft ook niet ingewikkeld te zijn want u hoeft daar maar een aantal simpele stappen te zetten. 

Energie verbruik berekenen en besparen

Op Energieprijzen-vergelijken.nl vindt u handige bespaartips om energieverbruik en energiekosten te verlagen en dus aan het einde van het jaar een lager energie verbruik te hebben. Lees de tips om het energie verbruik te verlagen goed door want alle kleine beetjes helpen en iedereen kan energie besparen. Uw energieverbruik hangt af van hoe u met uw energie omgaat. Gaat u er klakkeloos mee om en dat wil zeggen laat u lekker de verlichting aanstaan in een kamer waar u niet bent. Of maakt u zelfs nog gebruik van oude gloeilampen? Dan vreet dit enorm veel energie. Andere elektrische apparatuur die erg onzuinig zijn kunnen bijdragen aan een verhoogd verbruik.

Meet het energieverbruik eens per apparaat

Er zijn handige energiemeters te koop waarmee u het energieverbruik kan meten. U kunt schrikken als u ziet wat uw trouwe wasmachine aan energie verbruikt. Het bekendste apparaat waarvan we weten dat het veel energie verbruiken kan is onze wasdroger. Als deze ook flink verouderd is kunt u nagaan dat uw energieverbruik daar een stuk hoger van wordt. Oude apparaten verbruiken meer energie dan de huidige apparatuur. Het vervangen van deze apparaten zorgt automatisch voor een lager verbruik. En wat ook geldt: Hoe meer u uw apparatuur gebruikt des te hoger de energiekosten. Bezuinig zoveel mogelijk op uw energie verbruik en u zult zien dat u snel uw energiekosten kunt verlagen.

Ga bewuster met energie om

Schenk meer aandacht aan hoe u energie verbruikt, we zeggen niet meteen dat u uw kleren met de hand moet wassen want dat is onbegonnen werk. Maar u kunt wel geduldiger zijn en eerst wachten tot u uw wasmand echt gevuld heeft. Draai dus niet steeds ondoordacht kleine wasjes want dat jaagt het energieverbruik omhoog. En neem de tijd om uw was buiten te drogen. Dat scheelt al enorm veel energie en uw was wordt er net zo droog van. Het duurt alleen ietsjes langer dan wanneer u de wasdroger gebruikt.

Schakel elektrische apparaten compleet uit

Schakel apparatuur dat niet gebruikt wordt echt uit met bijvoorbeeld een standby killer of stekkerdoos met aan/uit knop. Op deze wijze gaat er veel minder energie verloren waardoor het energieverbruik ook verlaagd wordt. Wist u bijvoorbeeld dat u wel een 100 euro per jaar kunt besparen op sluipverbruik energie? En u bespaart nog eens 200 euro door minder energie te verbruiken. U kunt dus gratis en met weinig moeite zelf 300 euro per jaar besparen. De energieprijzen opnieuw vergelijken aan de hand van uw energie verbruik levert ook nog eens een paar honderd euro extra op.