Energie Tarieven

Energie tarieven bestaan uit uit drie onderdelen: leveringskosten, netbeheer en belastingen. Sinds de energiemarkt is geliberaliseerd, leveren energiebedrijven tegen verschillende energie tarieven. Naast de hoogte van de energie tarieven, zijn ook de service en kwaliteit belangrijk bij uw keuze van energiecontract. Door de toenemende concurrentie en fluctuerende energieprijzen in de energie markt zijn de verschillen in energie tarieven van de energie leveranciers erg groot.

Energie tarieven vergelijken

Wij hebben alle energie tarieven van de verschillende energieleveranciers voor u op een rijtje gezet. U kunt de energie tarieven van uw huidige aanbieders vergelijken met andere aanbieders en wanneer voordelig, direct overstappen naar een goedkopere leverancier die beter bij u past. Als u kijkt naar de prijsvergelijking van de aanbieders dan zult u opmerken dat een EON bijvoorbeeld €0,196 per kilowattuur vraagt. Essent kan daarentegen €0,191 per kilowattuur vragen. Dat maakt Essent in dat opzicht de goedkoopste qua energietarief. Maar ook andere tarieven spelen mee want het vastrecht bij Essent kan juist weer duurder zijn. En dan kan een aanbieder ook weer een korting geven op de totaalprijs.

Wij hebben de prijzen al opgenomen u hoeft alleen te vergelijken

De tarieven hoeft u niet individueel uit te zoeken want wij hebben dat al gedaan. U ziet direct welke aanbieder de goedkoopste is want deze staat bovenaan. Als u nieuwsgierig bent naar de opbouw van een totaalprijs dan kunt u de overige tarieven bekijken onder meer informatie. Het belangrijkste wat u nodig heeft tijdens het vergelijken van de energietarieven is uw eigen tarief. Op die manier zult u snel kunnen berekenen hoeveel het u schelen kan. Als u energietarief bijvoorbeeld dateert van 5 jaar geleden dan zult u zeker weten kunnen besparen. Consumenten betaalden toen zo’n 0,840 per kilowattuur. We betaalden toen erg veel voor ons energieverbruik. De daling begon vanaf 2012 dan ook in te zetten.

Hoe oud is uw energietarief?

Er zijn nog veel consumenten die nog steeds gebruik maken van een oud tarief. Ze hebben er simpelweg niet bij stilgestaan dat ze konden overstappen. Voor deze groep kunnen de energietarieven met meer dan €600 per jaar dalen. Dat is simpelweg te veel geld om te laten liggen. Een kilowattuur aan energie kost tegenwoordig een stuk minder dus begin met het energie vergelijken en bekijk hoeveel u uitspaart.