Energie-Nederland

Energie-Nederland is het genootschap voor de bedrijven die energie, gas en warmte leveren, opwekken en verhandelen op de energiemarkt. Gezamenlijk handelen zij in naam van de energiemarkt die 80% omvat. De bedrijven die aangesloten zijn werkzaam in duurzame energie en grijze energie en de dienstverlening op die gebieden. Energie-Nederland heeft als speerpunt duurzame energie.

Energie-Nederland voor een duurzame markt

Energie-Nederland zet zich dan ook hard in voor een duurzame energievoorziening. Daarbij wordt er gewerkt volgens de afspraken in het Energieakkoord. Zij geven projecten vorm en werken oplossingsgericht. Dit doen zij om de transitie naar duurzame energie te bespoedigen. Hiervoor is ook inspraak van de burgers en het bedrijfsleven nodig.

De belangrijkste aandachtspunten

Omdat onze energiemarkt steeds meer over energie efficiëntie gaat houd Energie-Nederland zich dan ook bezig met digitale diensten en producten. Nu er steeds meer consumenten bijkomen die zelf energie opwekken, word de techniek ook steeds uitgebreider. Daaruit voort komt een steeds vernieuwende marktdynamiek. Het is namelijk niet meer alleen de energieleverancier die energie levert. Maar de consumenten nemen deze taak steeds meer uit handen. Daarvoor is een betere regie nodig.

De belangrijkste ambities van Energie-Nederland

De komst van nieuwe diensten en producten op het gebied van duurzame dienstverlening is groeiende. Energie-Nederland werkt aan een versnelde procedure om dit te digitaliseren. Op die manier kunnen bedrijven en huishoudens actiever aan de slag met duurzame energie. De CO2 reductie die behaald word met duurzame energie is van belang. Wanneer er meer bespaard word en meer duurzame energie gebruikt word kunnen we sneller energie neutraal worden.