Energie Bedrijf

Bent u tevreden over uw huidige energie bedrijf? Op Energieprijzen vergelijken.nl kunt u uw energie bedrijf vergelijken met andere energie bedrijven op verschillende criteria zoals prijs, dienstverlening en milieubewustheid. De energiemarkt is in 2004 geliberaliseerd. Sinds dat jaar bent u vrij in het kiezen van een energie bedrijf dat het beste bij u past. Elk energie bedrijf of energieleverancier brengt verschillende energietarieven in rekening die onderling erg van elkaar kunnen verschillen.

Energie bedrijf vergelijken

Door het kiezen van het juiste energie bedrijf kunt u al snel honderden Euro’s per jaar besparen. Bovendien heeft vrijwel elk energie bedrijf haar tarieven sinds 2004 flink verlaagd. Dus u doet er verstandig aan om regelmatig de tarieven te checken zodat u op uw energierekening kan besparen. Energiebedrijven zijn er in overvloed net als hun aanbiedingen. Wilt u wel eens weten hoeveel u nu teveel betaalt in vergelijking met het tegenwoordige aanbod? Wij kunnen u een schatting geven en dat is ongeveer €200 tot €300 dat u minder kunt betalen. Al die tijd geslapen en dus niet eerder eraan toe gekomen om over te stappen? Dan mag u rekenen op een besparing van €700 op uw energierekening.

Feit: overstappen levert geld op

Dat is veel he? En we maken geen grapje of proberen u zand in de ogen te strooien. Het is een feit want als u als slapende energieconsument nooit eerder bent overgestapt dan bespaart u echt veel geld. En ondanks het feit dat we op verschillende websites energie vergelijken kunnen. Zijn er nog altijd die consumenten die nooit eerder hebben nagedacht om op te stappen. Want de tevredenheid is hoog en zij weten waar zij aan toe zijn. Wat het voorschotbedrag gezien misschien wel. Maar als wij deze groep waaronder u misschien valt vertellen dat de energie en gasprijzen goedkoper zijn geworden. Dan moet u zich toch echt even achter de oren krabben. Fijn hoor voor uw energiebedrijf dat u al die tijd trouw bent gebleven. Maar voor uw portemonnee is dit niet zo fijn.

Krijgt u automatisch een korting als trouwe klant? Nee

Natuurlijk kan het energiebedrijf u een verlaging hebben gegeven van 5% nou dan is dat toch mooi meegenomen? Als uw voorschotbedrag bijvoorbeeld €180 per maand is, weet u dan eigenlijk ook niet beter. Maar u zou wel beter moeten weten want we zien op tv reclames van energiebedrijven. Op de radio horen we ze voorbijkomen en tijdens het surfen zien we de banners met energie aanbiedingen ook voorbij komen. Of denkt u dat deze energie aanbiedingen niet voor u gelden? Ze gelden wel en daarom worden ze ook op die manier gepromoot om u over te halen om op te stappen. Die 5% of laten we er 10% van maken dit scheelt u €18 of €9 per maand en op jaarbasis dan €200. Deze korting wordt niet automatisch gegeven als beloning deze korting wordt pas verstrekt als u erom vraagt.

Maak gebruik van uw overstaprecht want daar is die voor bedoeld

U bent in de vrije positie om een energievergelijking te maken en vervolgens over te stappen. Maak dan ook gebruik van dat recht want dat heeft u. U mag na het verlopen van uw energiecontract gewoon overstappen zonder dat het u een cent kost, het levert u zelfs centen op. En eigenlijk niet centen maar honderden euro’s per jaar. Als u in de slappe was zit tja wie zijn wij dan om u erop te attenderen, maar geld laten liggen is niet iets wat we graag doen toch?

Vergelijk uw energie bedrijf nu, en stap wanneer nodig direct over naar een goedkoper energie bedrijf.