Energie Aanbieding

Wat is de beste energie aanbieding? Dat is een vraag die menig consument tegenwoordig aan zichzelf stelt. Om erachter te komen wat de beste energie aanbieding vergelijkt u alle energie aanbiedingen van alle verschillende energieleveranciers. Alle energieleveranciers hebben weer een eigen energie aanbieding. Deze energie aanbieding kan bijvoorbeeld een eenmalige korting of een voordeliger tarief zijn. Onafhankelijk alle energiebedrijven vergelijken doet u hier.

Energie aanbieding met korting vergelijken

Voordat een consument een andere energieleverancier gaat kiezen met een aantrekkelijke energie aanbieding moet de consument voor zichzelf wel weten wat hij belangrijk vindt als het gaat om energie levering. Is voor hem bijvoorbeeld groene energie een vereiste of gaat het hem alleen om de voordeligste energieleverancier? Dus diegene met de beste energie aanbieding? U komt tijdens het energie vergelijken meer dan genoeg energie aanbiedingen tegen de één nog aantrekkelijker dan de ander. Maar let goed op wanneer u uw energievergelijking raadpleegt. Want een zéér aantrekkelijke aanbieding kan bijvoorbeeld betekenen dat u dan een 3 jarige overeenkomst aangaat. Als u besluit hiervoor te kiezen moet u één punt in gedachten houden, weegt die korting ook op tegen de korting die u misloopt elk jaar?

Liever elk jaar besparen

We leggen dit nog even uitgebreider uit met het volgende voorbeeld: U kunt ieder jaar gemiddeld €250 besparen, hoe hoog is de korting bij dat 3 jarige contract? Is deze korting €750? Dan kunt u gerust overstappen. Maar de gemiddelde korting bij een 3 jarig contract ligt meestal maar €100 hoger. U heeft dan niet meer de mogelijkheid om elk jaar die €250 mee te pakken. Daarom kunt u het beste kiezen voor een 1 jarig contract want op die manier is uw besparing toch hoger. De korting kan hoger oplopen als u bespaart op uw energiekosten en als u niet eerder bent overgestapt. Waarom dat zo is? U betaalt dan een erg oud tarief voor uw energie en gas. En de afgelopen jaren zijn de energieprijzen enorm lager geworden. Dan is de besparing dus maximaal en zult u uw energiekosten met vele tientjes per maand kunnen verlagen.

Het waarom van niet kunnen overstappen

We schreven net dat u tijdens die 3 jaar niet kunt overstappen, theoretisch gezien kan het wel maar niet zonder een vergoeding te betalen. U heeft zich namelijk verbonden aan de energieleverancier voor 3 jaar. En in het energiecontract staat dan ook vermeld dat u bij tussentijds opzeggen een vergoeding moet betalen. Elke energieleverancier hanteert deze clausule want anders kost het hun geld. U kunt ook niet zomaar van uw huidige hypotheekverstrekker af of uw zorgverzekeraar. U dient de looptijd van de gesloten contracten na te komen. Net zoals de energieleverancier de regels moet volgen moet u dat ook. Als uw energiecontract nog 2 jaar resteert dan betaalt u €150 aan opzegvergoeding, moet u langer dan die twee jaar dan betaalt u €200 aan opzegvergoeding.

Vergelijk de energie aanbieding van elke energieleverancier en bespaar €250 of zelfs meer per jaar!