Emissiereductie

Wat betekent emissiereductie nu eigenlijk? Wanneer wij de schadelijke uitstoot van stoffen weten terug te dringen dan is er sprake van emissiereductie. CO2 kan ons klimaat flink wat schade toebrengen. En dat is jammer genoeg de laatste eeuw ook gebeurd. Steeds meer voertuigen en fabrieken die erbij kwamen die voor extra uitstoot zorgden. De productie van grijze energie in energiecentrales dragen ook bij aan de CO2 uitstoot. En als we gas verbruiken wordt de uitstoot ook verergerd.

Emissiereductie dankzij besparen

De overheid wil ons het liefst zien besparen. Want door te besparen op energie en gas verlagen we de uitstoot. Minder gas verbruiken is ook zo’n punt. Maar hoe komt de emissiereductie dan tot stand? Als wij overgaan op het gebruik van duurzame energie verlagen we de uitstoot al. Daarom zien we steeds meer windparken erbij komen. Extra zonnepanelen op de daken. Want dit is duurzame energie en dit altijd beter voor het klimaat.

En waar zit die besparing dan?

Isoleer de woning waar nodig. Triple glas en extra isolatie zijn ook zaken die de emissiereductie verhogen. Als huishouden stootten we per jaar circa 25.000 kilo CO2 uit. Dat kun je je niet voorstellen he? Maar toch is dat helaas een feit. Het thema is dan ook bewuster omgaan met het verbruik. En wanneer je mag overstappen dan is de keuze voor groene energie altijd de beste keuze.

Duurzame energie is een stap in de goede richting

Dus de keuze voor energie uit hernieuwbare bronnen werkt. We willen onze kinderen en kleinkinderen laten opgroeien in een schonere wereld. Dus moeten wij alvast het goede voorbeeld geven. Zo kun je je kinderen leren op jonge leeftijd al het afval te scheiden. En leer ze dat energie en gas geld kosten. Dus leer ze de verlichting tijdig uit te doen. Laat ze de stekker uit het contact halen als hun tablet of telefoon geladen is. Het zijn simpele handelingen met grote gevolgen. Want dan helpen zij mee met besparen.

Verlaag met het hele gezin de energiekosten

Actief de energiekosten verlagen is een gezamenlijke klus voor het gezin. Het helpt namelijk amper iets als maar één persoon zijn best doet. Dus spreek met je gezin af hoelang er gedoucht kan worden. Zet de thermostaat altijd op dezelfde graden. Twintig graden in dit geval is ideaal. Wanneer iemand het koud krijgt laat ze dan een dikke trui aantrekken. Het is namelijk te makkelijk om dan maar de thermostaat een draai te geven. Het kost je uiteindelijk meer en het is niet echt nodig.