Elektriciteitskosten

Elektriciteitskosten vergelijken? U bent op het juiste adres. De energiemarkt blijft sinds de liberalisering flink in beweging. Energieleveranciers zijn enorm met elkaar aan het concurreren om zoveel mogelijk klanten te winnen. Wie is de goedkoopste en hoe werkt het precies? Daarmee wil Energieprijzen-vergelijken.nl u helpen. Wij zetten daarom de kosten voor u op een rij. Tijdens het vergelijken van de elektriciteitskosten komt u namelijk verschillende bedragen tegen.

Onder elektriciteitskosten vallen de kosten voor het verbruik van:

  • elektriciteit
  • gas
  • transportkosten
  • vastrecht (de kosten voor de meters)

Wat betaalt u en waarvoor?

Bovenstaande kosten worden u dus in rekening gebracht wanneer u elektriciteit verbruikt. Er is nog een partij die betaalt moet worden en dat is de belastingdienst. Uw energieleverancier draagt namelijk belasting af over uw elektriciteitskosten. Deze worden u dan ook in rekening gebracht en betaalt u via uw voorschotnota. De belasting die geheven wordt over het elektriciteitsverbruik is gelukkig lager geworden. Dat betekent dat u minder hoeft te betalen. Er zijn meerdere factoren die uw elektriciteit duurder kunnen maken. Ten eerste is dat uw persoonlijke verbruik, simpel gesteld hoe meer u verbruikt hoe meer u dient te betalen. Er is geen limiet gesteld aan de vastrecht kosten dus een energieleverancier kan zijn eigen tarief berekenen. Dit zult u tijdens het vergelijken ook tegenkomen. De ene energieleverancier rekent dan een hoger of lager vastrecht dan de andere.

Elektriciteitkosten berekenen, vergelijken en verlagen

Omdat Energieprijzen vergelijken.nl alle verschillende elektriciteitskosten op één site bij elkaar heeft ondergebracht, is het voor de bezoeker van de site heel gemakkelijk om een duidelijk overzicht te krijgen van de verschillende elektriciteitskosten. Om het te verduidelijken hebben wij alvast de totaalprijs berekend, u zult dit zien in de vergelijking. Op die manier kunt u sneller bekijken wie de goedkoopste elektriciteitskosten biedt. De belangrijkste reden voor u kan zijn dat u wilt besparen op deze kosten. Dus begrijpelijk dat u zult kiezen voor de goedkoopste leverancier.

Filter op voorkeur en vindt altijd de goedkoopste leverancier

Er kan natuurlijk ook een andere reden zijn voor uw energievergelijking. Misschien wilt u wel weg bij uw energieleverancier na een geschil omdat u ontevreden bent. Of u wilt geen gebruik meer maken van vervuilende energie en u zoekt naar een groene leverancier. Op al deze keuzes kunt u filteren zodat u de beste energievergelijking kunt maken. De allergoedkoopste energieproducten staan bij ons altijd bovenaan welke filteroptie u ook gebruikt. De verlaging in de elektriciteitskosten kan oplopen van €350 tot €700 per jaar.
Bereken uw verlaging en vergelijk elektriciteitskosten van alle leveranciers.