Elektriciteitsbedrijf

Elektriciteitsbedrijf vergelijken? Het elektriciteitsbedrijf is degene die ervoor zorgt dat u gebruik kunt maken van elektriciteit in uw woning. Zij leveren u elektriciteit en in ruil daarvoor betaalt u hun elk maand een voorschotbedrag. Sinds 2004 mag u dus zelf uw eigen elektriciteitsbedrijf kiezen. Dat houdt in dat u kunt overstappen naar het bedrijf met de goedkoopste elektriciteitsprijzen.

U bent niet verplicht bij uw elektriciteitsbedrijf te blijven

Een elektriciteitsbedrijf moet een leveringsvergunning hebben om u elektriciteit te mogen leveren. Deze vergunning is niet nodig wanneer u zelf elektriciteit opwekt. Het liberaliseren ook wel vrijgeven van de energiemarkt resulteerde in een opkomst van meerdere elektriciteitsbedrijven. De ACM is daarmee voorstander van een gezonde concurrentiestrijd tussen de bedrijven. Het is bedoeld om de consument te kunnen laten profiteren van de verschillende prijzen. Door een energievergelijker te gebruiken kunnen consumenten hun huidige elektriciteitskosten vergelijken. Een vertrekkende klant kost geld en dat moet de energiebedrijven aansporen om hun prijzen laag te houden.

ACM blijft consumenten aansporen elektriciteitsbedrijven te vergelijken

Zij moeten het immers opnemen tegen hun conculega’s in de energiemarkt. De energiemarkt blijft zo gezond en toegankelijk voor consumenten. De consument heeft hiermee meer rechten gekregen in vergelijking met vroeger. U hoeft dus niet persé bij uw huidige elektriciteitsbedrijf te blijven. Want vindt u een goedkoper elektriciteit en gastarief? Stap dan gewoon zonder zorgen over want het is uw recht.

Pak elk jaar honderden euro’s voordeel

Het verschil in de elektriciteitskosten zorgt er dan ook voor dat consumenten met regelmaat kunnen overstappen. Teveel betalen voor elektriciteit is er dan ook niet meer bij mits men overstapt. Daarbij moet er gelet worden op de contractsduur van een contract. Te lang vastzitten aan één elektriciteitsbedrijf is niet verstandig. De elektriciteitsprijzen veranderen steeds weer en u wilt daar wel van profiteren. Hop na elk jaar van het ene elektriciteitsbedrijf na de ander en bespaar elke keer weer geld. Uw voordeel elk jaar via Energieprijzen-vergelijken.nl is dan honderden euro’s.

Al ervaring met overstappen?

Als u ervaring heeft met overstappen dan weet u wat er te krijgen is. U weet dat geen enkele energie aanbieding hetzelfde hoeft te zijn. Het verschil die we vinden tussen de aanbiedingen overtuigd u van een overstap. De beste aanpak is dus elk jaar de kosten per energiebedrijf te bekijken. Leg ook de kosten van uw huidige energiebedrijf ernaast en zie het verschil. Het voorschotbedrag kan daardoor zo’n 20 euro lager uitvallen elke maand. Lees de voorwaarden in het nieuwe energiecontract goed door. En verzeker u zelf dat u kiest voor een één jarig contract. Op die manier hoeft u niet lang te wachten om weer over te kunnen stappen.