Elektriciteit

Elektriciteit/stroom is een verplaatsing van elektroden, gaten of ionen, ook wel ladingdragers genoemd. De verplaatsing van elektriciteit gebeurt door een geleider of een halfgeleider. De verplaatsing van stroom gebeurt onder invloed van een potentiaalverschil. Elektriciteit is een verplaatsing van positieve lading. En komt tot stand omdat elektroden zich in tegengestelde richting verplaatsen. Elektriciteit wordt met de letter “I” weergeven en gemeten in Ampère.

Elektriciteit komt niet alleen uit het stopcontact

Stroom zien we in verschillende vormen, dit hoeft niet enkel uit het stopcontact te komen. Want een lantaarn werkt ook op stroom, maar deze stroom komt uit batterijen. Een blikseminslag is ook een natuurkundig voorbeeld van stroom.

Wij ervaren elektriciteit thuis als we de tv aanzetten. Of de wasmachine zodat we kunnen wassen. We staan er eigenlijk niet vaak bij stil hoe afhankelijk we er van zijn. Het is onderdeel van ons leven geworden. De stopcontacten in huis gebruiken we om stroom te gebruiken. Want zonder stopcontact kunnen we de wasmachine niet laten draaien. En zoveel andere handelingen kunnen niet verricht worden zonder stroom.

Stroom kost geld net als gas

Maar elektriciteit ofwel stroom kost geld. Dus laten we er vooral zuinig mee omspringen. Elke kilowattuur die we kunnen besparen is meegenomen. Stroom vergelijken is een logisch gevolg. Op alleen stroom kunnen we al minimaal €100 per jaar besparen. Op beide producten dus gas erbij al €200 per jaar. Met vergelijken en thuis besparen loopt uw voordeel snel op tot €500 per jaar.

Besparen en een nieuw energiecontract kiezen

Met deze wijsheid moet het u wel lukken om te besparen en beter op te letten. We willen natuurlijk zoveel mogelijk voordeel. Begin maar eens met vergelijken en zie wat het u oplevert. Het beste is om eigenlijk de prijzen elk half jaar door te nemen. Energiebedrijven wijzigen namelijk twee keer per jaar hun prijzen. Door op de hoogte te blijven weet u wat er mogelijk is.

Als het energiecontract over een maand verloopt dan kunt u nu al beginnen met energieprijzen vergelijken. Neem de gevraagde gegevens er eens bij. Zo weet u binnen seconden welk energiebedrijf de goedkoopste is.