Elektriciteit Verbruik

Elk jaar wordt uw elektriciteit verbruik berekent door de energieleverancier. Op basis van data die zij van u doorkrijgen of door het uitlezen van de slimme meter. U dient te betalen per kilowattuur elektriciteit die u heeft verbruikt. De optelsom daarvan wordt in de eindafrekening opgemaakt. Eigenlijk betaalt u van te voren al voor uw energieverbruik. En mocht er meer verbruikt zijn dat moet u nog bijbetalen. Bij minder verbruik krijgt u dus geld retour.

Uw verbruik bepaalt deels de hoogte van uw energiekosten

Hoeveel u verbruikt hangt samen met uw situatie. Met hoeveel personen woont u in een huis. En hoeveel apparaten staan er in huis die energie verbruiken. Dat is vooral van belang bij het elektriciteit verbruik. Want heeft u een oude vriezer dan loopt u kans dat deze meer elektriciteit verbruikt dan nodig is. Maar er wordt vaak uitgegaan van een gemiddeld verbruik. Bij een Nederlands gezin bestaande uit 4 personen is het 3500 kWh en 1500 m3. Het precieze verbruik krijgt u te zien op uw eindafrekening.

Een beter milieu begint bij uzelf

Sommige elektrische apparaten zeer veel energie met als gevolg een hoge rekening voor elektriciteit. Door bewust minder elektriciteit te verbruiken bespaart u veel geld en draagt u bij aan een beter milieu! Vergelijk eens de tarieven van Elektriciteit en bekijk hoeveel u kunt besparen op basis van uw verbruik. Het is mogelijk om te besparen door te kiezen voor een andere leverancier.