Eindafrekening

Op de eindafrekening staat hoeveel elektra en gas u in een bepaalde periode heeft verbruikt en de kosten die daaraan zijn verbonden. De hoogte van de eindafrekening is afhankelijk van de hoogte van het energieverbruik.
De hoogte van de eindafrekening wordt vastgesteld aan de hand van uw energieverbruik. U dient dan ook elk jaar uw meterstanden door te geven. Mocht u door welke omstandigheden dan ook, uw meterstanden niet doorgeven, dan zal uw energieleverancier een inschatting maken van uw meterstanden.

Geef uw juiste verbruik op tijd door

De inschatting is vrijwel altijd hoger dan uw werkelijke energieverbruik. Uw energieverbruik en gasverbruik zal worden berekend aan de hand van uw meterstanden. Mocht het zo zijn dat u onverhoopt meer heeft verbruikt dan moet u een bedrag bijbetalen. Als de energieleverancier het verbruik aanhoudt van de vorige bewoner kan het ook zijn dat u meer moet betalen. Pak uw oude eindafrekening erbij en kijk naar uw verbruik. Geef dit zo spoedig mogelijk door aan de energieleverancier. Voorkomen is beter dan genezen is het juiste gezegde. Maak alvast een begin met energie besparen.

Hoe is het met uw gedrag gesteld? Verbruikt u veel matig dit dan

Door energie en gas te besparen voorkomt u een ellendige hoge eindafrekening. Houdt uw gedrag eens in de gaten waar laat u steken vallen? Laat u de tv onnodig aan staan terwijl u zelf in de keuken staat te koken? Zet hem uit want de energiemeter telt gewoon door. De kraan met warm water hoeft ook niet langer dan nodig te blijven stromen. Kubieke meters gas gaan hiermee verloren dus dat geldt ook voor uw douchebeurt. U betaalt per kilowattuur en per kubieke meter. Dus ga er bedachtzamer mee om en u bespaart gauw honderden euro’s per jaar.

Pas voorschotbedrag aan na verandering in uw situatie

Er kan natuurlijk ook iets veranderen in uw persoonlijke omgeving, misschien de blijde geboorte van een kindje. Dan zal het verbruik gaan toenemen, geef dit dan ook tijdig door. Pas uw voorschotbedrag daarop aan zodat u aan het einde van het jaar niet hoeft bij te betalen. Als er niks is veranderd maar u krijgt een gepeperde eindafrekening in uw schoot geworpen. Dan is het zaak om de oorzaak op te sporen. Misschien heeft het te maken met die oude koelkast die in de garage staat. Als een verouderde koelkast lekt bijvoorbeeld of mankementen heeft dan draagt dit bij aan een verhoogd energieverbruik. Doe deze dan de deur uit want het kost u alleen maar geld. Of als het kan koop een energiezuinige variant ervan. Dit zal echt energie besparen waardoor u ook niet hoeft bij te betalen.

Overstappen naar de allergoedkoopste energieleverancier

U kunt ook tot de conclusie komen na het ontvangen van de eindafrekening dat u wilt overstappen. Misschien zijn de prijzen voor energie en gas die u nu betaalt wel te hoog. Daar kunt u verandering in aanbrengen door opnieuw te starten met de energieprijzen te vergelijken. U verlaagt hiermee uw maandelijkse kosten en als u ook nog energie en gas bespaart levert het u nog meer op. Start dan ook met energieprijzen vergelijken en vindt de allergoedkoopste energieleverancier op Energieprijzen-vergelijken.nl