EAN code

De EAN code staat op de jaarafrekening van het energiebedrijf. De EAN code is een uniek getal van 18 cijfers. EAN betekent European Article Number. Alle huizen en panden met een energieaansluiting hebben een eigen EAN-code. Aan de hand van de EAN code weet de netbeheerder wie een aansluiting heeft en welke energieleverancier die iemand heeft.

Hoe vind ik de EAN code?

De EAN code is makkelijk te vinden op uw jaarafrekening maar ook via EANcodeboek.nl. Een energieleverancier achterhaald deze code via het CAR. Want hierin staan alle gegevens over uw aansluiting vermeld. Wij hebben deze code niet nodig als we willen switchen van energiebedrijf. Zij achterhalen deze code dus zelf. Het enige wat we wel nodig hebben is: verbruik, postcode en gezond verstand. Wij kunnen zelf prima uitmaken welk energiebedrijf bij ons past.

Energiebedrijven vergelijken

U weet nu ook welk energiebedrijf u energie en gas levert. Maar het kan zijn dat u toch minder wilt gaan betalen. Vergelijk eens alle energiebedrijven en bekijk wat het opleveren kan. Meestal bespaart u toch gauw €250 per jaar. En vaak ook wel meer. Maar wist u dat er nog velen zijn die nooit eerder zijn geswitcht? Het betreft hier vaak de oudere bevolking. Zij blijven loyaal aan het energiebedrijf en denken dat de besparing meevalt.

Verdiep u eens in online energieprijzen vergelijken

Ook zijn het veelal digibeten. Ze zijn niet handig met computers of hun interesse ligt daar niet. Maar energie vergelijken gebeurd online op de computer. Het is wel jammer omdat ze veel geld laten liggen. Vraag in dat geval hulp van uw naasten. Want het kan zoveel schelen op uw energiekosten. En deze energiekosten zullen alleen maar toenemen. We betalen nu eenmaal meer voor ons verbruik. De belasting en overige heffingen drijven de energiekosten op. Ook het energieverbruik temperen is een goede tip. Want ook dan kunt u uw energiekosten verlagen.