Duurzame energie

Duurzame energie staat voor energie die oneindig beschikbaar is. Het is duurzaam als het opgewekt is met behulp van de zon of de wind. Waterkracht energie en biomassa zijn ook goede voorbeelden ervan. Deze variant van energie is dus veel beter voor het milieu. In het begin van de elektriciteit was er alleen nog maar grijze energie. Hiervoor werden olie, kolen en gas gebruikt. Dit is helaas niet oneindig beschikbaar en daarnaast is het vervuilend.

Grijze energie vs duurzame energie

De verbranding van olie, kolen en gas benadelen het milieu. Er komen giftige stoffen vrij tijdens het productie proces. Gelukkig is dit bij duurzame energie niet het geval. De wind is een onuitputtelijk natuurlijk element. Hier is geen sprake van een bron die opraken kan. Dat is dus ook niet zo met zonne-energie, want de zon komt elke dag op. Dankzij de vele windparken die Nederland nu al heeft maken we meer gebruik van windenergie. Zonne-energie zien we ook meer in het dagelijkse beeld. U zult altijd wel een set zonnepanelen tegenkomen in de buurt.

Zelfs met afval kunnen we energie produceren

Ons afval van groenten en fruit is ook zeer geschikt als bron voor energie. Door deze in een vergistingsproces te gebruiken ontstaat er energie. Dit valt onder biomassa energie en is dus op die wijze ook duurzaam. Het belang van duurzame energie is groot, want ons milieu vaart er wel bij. Dat is met grijze energie niet zo. Gelukkig kunnen we tegenwoordig zelf kiezen uit welke bron onze energie komt. Dus de keuze voor schone energie is altijd de beste. Maar dat mag u zelf bepalen.

Groene energie zoeken met onze energievergelijker

Als u kijkt naar onze energievergelijker aan de linkerkant dan mag u een aantal keuzes aanvinken. Zo kan er puur en alleen op alle groene energie uit Nederland gezocht worden. Als u geen specifieke keuze opgeeft dan krijgt u alle aanbiedingen te zien, de kans is dan groot dat er ook grijze energie tussen zit. Vaak kiest men gewoon de goedkoopste aanbieding. Daar is niets mis mee. Wilt u graag overstappen naar een duurzame energieleverancier? Dan kunt u de opties in de vergelijker aanvinken. Ook daar valt genoeg te besparen.

Als u eenmaal een goedkope energie aanbieding heeft gevonden dan wijst de rest vanzelf. Klikt u op aanvragen dan komt u op de website van de energieleverancier. Daar moet u een aantal gegevens invoeren en als dit klaar is drukt u op verzenden. De overstap is dan een feit. Bedenkt u zich toch in de tussentijd? Weet dan dat vanaf het moment van overstap dat u zich mag bedenken binnen 14 dagen.