Celsius

TemperatuurmeterCelsius is het bekendste meetinstrument, wat in staat is om temperatuur te meten. De temperatuur wordt weergegeven in graden Celsius, vernoemd naar dhr. Celsius die deze meetschaal heeft uitgedacht. Celsius is genoemd naar de Astronoom Anders Celsius die uit Zweden kwam. Anders Celsius had uitgevonden dat het kookpunt bij 0 graden Celsius en het vriespunt van water bij 100 graden Celsius zou liggen.

Celsius is een officiële eenheid en wordt gebruikt om de temperatuur uit te drukken. Celsius wordt een temperatuurschaal genoemd. Tegenwoordig moet Celsius eigenlijk worden vervangen door de SI-eenheid Kelvin. Toch wordt de term Celsius nog steeds gebruikt omdat men gewend is aan de Celsius eenheid en daarmee de dagelijkse temperatuur in getallen kan worden uitgedrukt. Een weerbericht op televisie duidt ook de graden in Celsius aan. Zetten we de verwarming binnen aan? Dan spreken we ook van bijvoorbeeld 20 graden celsius.

Als we dus gas gebruiken voor de verwarming dan loopt de temperatuur in Celsius op. In deze context kunnen we celsius dus plaatsen. Wist u dat gas gebruiken duurder is dan stroom gebruiken? Misschien valt het op aan uw tarieven voor energie en gas. De voorschotnota is gestegen, dus worden de uiteindelijke kosten ook hoger. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen? Begin dan met een prijsvergelijking. Op die wijze kunt u uw voorschotbedrag weer verlagen. Kies simpelweg de goedkoopste energieleverancier en stap over. Doe dit wel als uw energiecontract bijna is afgelopen. Dan voorkomt u onnodige kosten zoals een opzegvergoeding. Met die wetenschap in gedachten kunt u dus ook het beste kiezen voor een jaar contract.