BTW Energie

BTW Energie is 21% belasting dat u moet betalen over uw energiekosten. Over de btw en de andere heffingen op onze energierekening is veel te doen. Vooral omdat het onze energiekosten aardig omhoog stuwt. Bijna de helft van de energielasten bestaat uit heffingen. Bij andere consumentenproducten betalen we enkel 21% BTW. Maar onze energierekening bevat ook nog eens de volgende heffingen: De Opslag Duurzame Energie en de energiebelasting. De overheid laat ons betalen voor ons verbruik, en we dragen bij aan de subsidiepot.

Overheid bepaald extra heffingen

Deze subsidiepot verstrekt weer geld voor duurzame projecten. Elk jaar wordt er een bedrag vrijgegeven. Daarop kunnen bedrijven een aanvraag doen als het een duurzaam project betreft. De overheid draagt financieel zijn steentje bij, maar ook wij moeten meebetalen. De functie van deze heffingen is bedoeld om ons meer bewust te maken. Bewust te worden hoe wij met ons verbruik omgaan. Besparen we op dit verbruik door actief te bezuinigen? Dan betalen we ook minder energiebelasting.

BTW Energie een vaste kostenpost

De BTW Energie daar krijgen wij geen aanslag voor, dus er valt geen blauwe envelop op de mat. Wij betalen deze via onze energierekening. Onze energieleverancier zorgt er dan voor dat het bedrag aan de fiscus wordt betaald. Als u dus minder energie en gas gebruikt thuis betekent dat automatisch dat u minder btw hoeft te betalen. Hoe het ook zij, de energiekosten moeten betaalt worden elke maand weer.

Hoe worden energiekosten verlaagd?

Van belang is dat u weet hoe u uw energiekosten kunt verlagen. Hoe kunt u deze verlagen? Nou door een energievergelijking te starten bijvoorbeeld. Daarin zult u direct zien bij u veel minder gaat betalen. Elk jaar weer wordt er per huishouden zo’n €300 bespaard. Deze huishoudens maken er een sport van om elk jaar over te stappen. Stapt u ook elk jaar over? Dan bent u goed bezig, doet u dit niet? Dat is zonde want er blijft zo veel geld liggen. En u betaalt dan eigenlijk teveel. Dat hoeft dus helemaal niet.

De goedkoopste energieleverancier die uw voorschotnota verlaagd

Zorg dat u van alles op de hoogte bent. Dus houdt de energiekosten in de gaten. Weet wat u verbruikt. En maak gebruik van die wetenschap. Want door uw historische verbruik en de postcodegegevens in te voeren, vindt u direct de goedkoopste energieleverancier. Wij weten niet hoelang het geleden is dat u bent overgestapt, maar vandaag kan uw kans zijn. Pak de gevraagde gegevens erbij en start met energie vergelijken.