Besparen Energie

Iedereen kan op de één of andere manier besparen op energie. Door gewoon al het licht uit te doen als het niet nodig is, of de verwarming een paar graden lager te zetten kunt u al snel veel geld besparen op energie. Besparen op energie kan ook door isolatie matriaal aan te brengen. Hiervoor moet u dan misschien wel even klussen, maar het verdiend zich snel weer terug. Om te beginnen, zou u kunnen overwegen om tochtstrippen aan te brengen onder de deurposten. U kunt u ook dubbele beglazing nemen. Wat ook belangrijk is om na te gaan is uw wasmachine en uw koelkast. Deze apparaten verbruiken doorgaans veel energie, vooral wanneer deze apparaten erg oud zijn. Een nieuw exemplaar zou u al snel een paar tientjes tot een paar honderd euro kunnen besparen.

Besparen energie met zuinige apparaten

Waarom een nieuw apparaat u enkele tientjes per maand of per jaar schelen kan is het volgende. Een energiezuinig apparaat verbruikt nu eenmaal minder energie. Een oud apparaat daarentegen slurpt energie het verbruik is hierdoor hoger. De onzuinige apparaten worden niet meer in de winkels verkocht. Het minimale energielabel is A+ en is nu tegenwoordig de onzuinige variant. De energielabels met B of C zijn zeer onzuinig en de kans is groot dat u nog een dergelijk apparaat in huis heeft staan. Als de kans zich voordoet om deze te kunnen vervangen dan bespaart u zeker weten energie.

Energie besparen is een makje

Energie besparen kan ook door zo weinig mogelijk energie te verbruiken. We hebben energie nodig dat wel, maar niet altijd en al helemaal niet 24 uur per dag. Ga eens na welke stekkers er in het stopcontact zitten, is dat nodig? Waarschijnlijk niet we geven u een voorbeeld: De stekker van uw telefoonlader word nogal eens vergeten en laten we die makkelijk in het stopcontact zitten. Zo zijn er nog talrijke voorbeelden van de stekkers van de wasmachine, droger, elektrische tandenborstel enz. Dit energieverbruik wat verloren gaat is sluipverbruik. De tv met de handige standby modus verbruikt ook ongemerkt energie. Als u nu de stekkers er eens helemaal uittrekt en alleen gebruikt wanneer u ze nodig heeft. Dan zult u aan het einde van het jaar daar het resultaat van zien op uw eindafrekening. U heeft dan minder energie verbruikt omdat u energie bespaard heeft.

Onnodig energieverbruik voorkomen

Sluipverbruik van allerlei apparaten kan uw energiekosten verhogen met €80 tot €100 per jaar. Laat dat geld niet liggen. Of u vindt het niet erg om de energieleverancier te sponsoren, maar wij weten daar wel andere leuke dingen voor te bedenken. Dit geldt ook voor de actuele energieprijzen zij veranderen tweemaal per jaar, en daar is ook kans dat u veel geld kunt besparen. Om in de termen van energie te blijven het kost u weinig energie als u bespaart op energie. Het scheelt u veel energie als uw eindafrekening u niets kost. Want zeg nu zelf, bijbetalen voor uw energiekosten omdat uw energierekening hoger was is toch niet fijn?