Beschermde Afnemers Energie

Consumenten met een handicap al dan niet lichamelijk of geestelijk vallen onder de beschermde afnemers energie. Omdat deze consumenten niet zelf in staat zijn een keuze te maken. Zij worden dankzij deze maatregel beschermd. En dat is het voorkomen van afsluiting van energie en gas. Deze kwetsbare groep kan hulp krijgen bij het vergelijken van de energiekosten.

Beschermde afnemer kan ook energie vergelijken

Beschermde afnemers hebben vaak een curator/vertegenwoordiger die hun financiële zaken regelt. Als de beschermde afnemer op zich zelf woont, kan de beheerder energie vergelijken voor de afnemer. De vaste lasten zullen dan automatisch worden afgeschreven. Op die manier hoeft de afnemer zich geen zorgen te maken. Vaak zijn het de ouders die zorg dragen voor de vaste lasten. Tevens zijn zij ook benoemd tot vertegenwoordiger van de financiën.

Goedkope energie zoeken voor beschermde afnemer

Energie vergelijken in dit geval is niet zoveel anders. U kunt de goedkoopste energiekosten vinden voor de afnemer. Geef gewoon het verbruik door en start de vergelijking. Het uitgangspunt blijft toch ook dat er bespaart moet worden. U zult als vertegenwoordiger dan ook de post ontvangen van de energieleverancier. De bevestiging wordt altijd per email verzonden. Bewaar deze informatie goed. Daarin staat ook de einddatum vermeld van het contract. En kunt u daarmee het volgende jaar ook weer overstappen.