Berekenen energie

Welkom. Wilt u de kosten van energie vergelijken? Dan bent u op het juiste adres. Energieprijzen-vergelijken.nl helpt u met uw energiekosten berekenen en vergelijken. Met onze vergelijkingstool kunt u de totale energiekosten per maand en per jaar berekenen op basis van uw eigen postcode en uw eigen energieverbruik. Na de berekening kunt u de opbouw van de tarieven vergelijken en filteren op basis van door u zelf aan te vinken aspecten zoals groene energie, aantal jaren contractsduur, vaste of variabele kosten en meer.

Berekenen energie en gas levert duiten op

Het berekenen van de energiekosten is mogelijk gemaakt dankzij het openbreken van de energiemarkt. Voor die tijd berekenden we misschien wel de energiekosten maar we moesten het doen met dezelfde energieleverancier. Overstappen was er namelijk niet bij want dat kon toen nog niet. Nu het wel kan slaan mensen ook aan het rekenen want het kan veel schelen in de kosten. Dit komt omdat de energiekosten verschillen per aanbieder. De leveringsprijzen energie van laten we zeggen Nuon kunnen goedkoper zijn dan die van Eneco. En daar zit dan ook de truc want we mogen elk jaar wisselen van energieleverancier. Dus als uw huidige leverancier te duur geworden is in vergelijking met een andere energieleverancier dan kan er gewoon gewisseld worden.

Stap over vlak voordat de einddatum verstrijkt

Gewoon is misschien ook iets te makkelijk gesteld want uw einddatum moet wel in zicht zijn. U gaat namelijk een overeenkomst aan met de energieleverancier en daar zit een looptijd aan vast. Als u nu zorgt dat u kiest voor een éénjarige overeenkomst dan kunt vrij snel weer overstappen na dat jaar. Want bij het verbreken van de overeenkomst komen kosten kijken. Dit noemen ze de opzegvergoeding, die wordt u alleen in rekening gebracht als u voor de einddatum overstapt. U moet rekening houden met minimaal €50 per product tot aan maximaal €125 per product dus zorg gewoon dat u uw energiecontract uitzit. In dat geval hoeft u niets te betalen en kunt u vrij overstappen naar een energieleverancier van uw keuze.

Uw korting berekenen

Als u al in het proces van berekenen energie zit dan merkt u meteen op hoeveel u aan korting kunt ontvangen. Deze korting ook wel cashback energie genoemd en is bedoeld om u over te halen. De nieuwe energieleverancier biedt dan een aantrekkelijke korting waarbij u uw energiekosten kunt verlagen. Dat scheelt per maand een paar tientjes en per jaar wel €350 of meer. Neem uw verbruik bij de hand en start met berekenen energie en reken direct uw besparing uit. Overstappen is gratis en hoeft u ook niet zelf te doen, dat doet de energieleverancier voor u.