Aardgas

Aardgas wordt door energiebedrijven aangeboden. Omdat de kostprijs van aardgas verschilt per aanbieder is het verstandig om de tarieven van aardgas met elkaar te vergelijken voordat u voor een bepaalde leverancier kiest. Het is daardoor mogelijk om gemakkelijk honderden euro’s te besparen. Hier kunt u de aardgas tarieven berekenen en eenvoudig vergelijken.

Aardgas eigenlijk heel schoon

Gas uit de aarde wordt al heel lang door ons gebruikt. Zodat we onze woningen kunnen verwarmen, douchen en koken. Waar gas wordt gevonden daar is meestal ook aardolie te vinden. Aardgas is eigenlijk een heel oud product dat zich in de aarde bevind. Organisch materiaal dat versteend op de bodem ligt ondergaat een chemisch proces. Daaruit ontstaat ons gas. De voorloper van gas is aardwas en aardwas is eigenlijk een paraffinesoort die onder de fossiele brandstoffen valt.

Andere vormen van verwarmen zonder gas

Aardwas dat verhit wordt tot een temperatuur van tussen de 80 graden en de 120 graden wordt aardolie. Stijgt de temperatuur tot boven de 120 graden dan zet aardwas om in methaan. Dit is dus ons eigenlijke aardgas. Wij maken gebruik van de gas voorraad dat zich in Groningen bevindt. Maar niet alles is oneindig zoals de zon en de wind dus ons gas raakt op. De gasvoorraad is helaas niet oneindig voorradig. Daarom wordt er naar alternatieven gezocht. Want koken, verwarmen en douchen hoeft niet persé met gas gedaan te worden. Restwarmte zou een prima alternatief zijn of het gebruik van zonne-energie.

Restwarmte kan komen van bedrijven in de buurt. Warmte dat vrijkomt bij de productie van bepaalde producten is een voorbeeld. Het is dus energie dat vrijkomt. Maar er bevindt zich in de aarde ook warmte. Heel diep in de grond zit bodemwarmte. Dit is afkomstig van bodemwater. Ook hiermee kunnen wij de woningen verwarmen.

Wilt u de tarieven van aardgas berekenen? Start dan met gasprijzen vergelijken. U ziet dan direct een compleet overzicht van alle gasprijzen van alle aanbieders op de Nederlandse energiemarkt die u vervolgens eenvoudig met elkaar kunt vergelijken.