Aansluittarief

Het aansluittarief wordt in rekening gebracht door de netbeheerder wanneer zij kabels en/of de meterkast moeten aansluiten. De kosten van het aansluittarief verschillen per netwerkbeheerder en worden door Energieprijzen-vergelijken.nl berekend in de energiekosten-calculator. Bekijk ook de kostenspecificaties, hierin staan ook de kosten van het aansluittarief.

Het meetpunt en aansluitadres

Uw netbeheerder maakt de tarieven voor het aansluiten bekend. Tegenwoordig kan er ook gekozen worden voor een extra meetpunt. Want we mogen twee aparte leveranciers kiezen voor de levering van stroom. Denk hierbij aan een meetpunt voor uw elektrische auto en uw stroomlevering thuis. Het zijn vooral nu de bedrijven die openbare laadpalen aanbieden die een extra meetpunt hebben.

Aansluittarief uitgelegd

Als u net een nieuwbouwwoning heeft gekocht dan betaalt u eenmalig de aansluitkosten. Voor bestaande woningen betaalt alleen jaarlijks voor het onderhoud aan uw aansluitingen. Dit bedrag is al opgenomen in uw voorschotbedrag. Dus uw energieleverancier betaalt deze kosten voor u aan de netbeheerder. U zult dit zien staan onder het kopje netbeheerkosten. Het kan soms verwarrend zijn de omschreven kosten op uw energierekening. Als u iets niet begrijpt kunt u uw energieleverancier altijd om uitleg vragen.

Neem uw energierekening eens door

Het doornemen van alle kosten op uw energierekening laat u zien hoe hoog de kosten zijn. Bespaar dan ook op uw energierekening. Met een snelle check ziet u welke aanbiedingen er zijn. Geef uw postcode, adres en verbruik door, dan laten wij zien wie de goedkoopste energieleverancier is. Er zijn ontzettend veel energie en gas aanbiedingen te verkrijgen. Het enige wat u rest is er één uitkiezen en overstappen.