Aansluitingenregister

In het aansluitingenregister wordt informatie van elke aansluiting bijgehouden. Netbeheerders zorgen dat alle aansluitingen in het register worden opgeslagen. De energieleveranciers kunnen dan rechtstreeks met behulp van het aansluitingenregister de aansluiting overnemen. Dit register is enkel te raadplegen door netbeheerders en energieleveranciers.

Aansluitingenregister bevat alle aansluitingen

Het register wordt gebruikt wanneer een nieuwe klant wil overstappen of verhuizen. Dankzij het register worden verhuizingen en switches goed geregeld. Alle persoonsgegevens en de gegevens over uw contract staan in het register. Ook de EAN code kan geraadpleegd worden. Voor energieleveranciers en netbeheerders is dit de centrale schakel. Als er iets veranderd aan uw aansluiting dan wordt dit aangepast. Als u verhuist dan blijft uw EAN code niet hetzelfde. Elke woning met aansluiting heeft namelijk een unieke code. Dit is te vergelijken met een streepjescode.

Geen energieleverancier actief?

Zo kan in het aansluitingenregister ook gekeken worden of er een energieleverancier actief is. Soms komt het voor dat een woning een tijd zonder energie en gaslevering zit. Wanneer er een nieuwe bewoner komt, zal deze gevraagd worden z.s.m een nieuwe energieleverancier te kiezen. Daarom hoeft u zich bij het switchen van een energieleverancier geen zorgen te maken of het proces goed verloopt. Want het register is ook bedoeld voor deze zaken

Informatie over uw aansluiting en uw energiecontract

Als u zelf wilt weten wat de EAN code van uw aansluiting is, dan kunt u deze raadplegen op EANcodeboek.nl. Maar in uw energiecontract staat deze code ook beschreven. Wanneer u overstapt krijgt u een bevestiging. In deze bevestiging kunt u lezen wat uw energiecontract inhoudt. De einddatum is altijd van belang, want deze dienen we te weten als we opnieuw willen overstappen. Deze einddatum staat ook in het aansluitingenregister vermeldt. Als blijkt dat u nog wel even te gaan heeft, dan ziet een nieuwe energieleverancier dit ook. Zij raden u dan aan pas over te stappen wanneer het contract verlopen gaat.

Over het algemeen zijn de meeste huishoudens op de hoogte van de inhoud van hun contract. Deze huishoudens maken bijna ieder jaar een overstap. Met overstappen wordt er namelijk geld bespaard. En dit zorgt ervoor dat we minder hoeven te betalen. Voor de meesten is het zelfs een leuke klus. Want het is een uitdaging om de goedkoopste energieleverancier te vinden. Wilt u dit ook? Start dan met energieprijzen vergelijken en bespaar direct.