Energie aanbiedingen

Vergelijk energieprijzen van alle energie aanbiedingen met onze energievergelijker

Personaliseer het overzicht

Als u energie aanbiedingen wilt tonen op basis van uw woonadres, kunt u uw postcode invoeren. Niet iedere energiemaatschappij is namelijk overal in Nederland beschikbaar. Daarnaast kunt u nog uw verbruik invullen in de vergelijkingstool. Op basis van uw verbruik en postcode wordt dan de voordeligste energiemaatschappij bovenaan getoond in de vergelijkingstool. Deze gegevens worden veilig verstuurd via onze website en worden niet voor andere doeleinden van de rekentool gebruikt.

Hoeveel kan ik besparen?

Energie aanbiedingen kunnen u ontzettend veel opleveren. Het gaat om enkele honderden euro’s per jaar. Gemiddeld gezien ziet men een besparing van 285 euro per jaar. Echter zien grotere gezinnen een veel grotere besparing. Het voordeel kan oplopen tot maar liefst 450 euro per jaar.

Groene of grijze energie?

U kunt zelf bepalen of u wilt kiezen voor groene of grijze energie. Grijze energie is de milieubelastende variant, waarbij tijdens het opwekken fossiele brandstoffen worden gebruikt. U kunt hierbij denken aan kolen, gas of kernenergie. Bij de verbranding komt veel CO2 vrij, wat schadelijk is voor het milieu. Ook ontstaat er radioactief kernafval dat voor een bepaalde periode moet worden opgeslagen.

Als alternatief kunt u ook kiezen voor groene energie. Dit is de duurzame variant. Hier worden onuitputtelijke bronnen gebruikt, waaronder aardwarmte, biomassa, water, wind en zon. In tegenstelling tot de grijze variant is dit niet schadelijk voor het milieu. De uitstoot is vele malen lager en daarmee is er minder of helemaal geen negatief effect op het klimaat en milieu. In de vergelijkingstool kunt u zelf aangeven of u wilt kiezen voor duurzaam of niet-duurzame energie.

energie aanbiedingen en acties

Een contractduur uitkiezen: kies bij voorkeur voor een jaar

Iedere energiemaatschappij heeft ieder jaar en ieder moment in het jaar weer energie aanbiedingen. Dat betekent dus ook dat u over een jaar, na afsluiten van uw nieuwe contract, weer kunt profiteren van deze energie aanbiedingen. Om die reden kunt u het beste kiezen voor een jaarcontract. U kunt er ook voor kiezen om een maandelijks opzegbaar of een driejarig contract af te sluiten, maar in de praktijk zijn deze veel duurder. Kies daarom bij voorkeur altijd voor een eenjarig contract. Daarmee bent u het meest voordeligste uit.

Vast of variabel tarief: waar kiest u voor?

Indien u een nieuw contract afsluit, kunt u kiezen voor een vast of variabel tarief. Bij vaste tarieven staan de energietarieven gedurende het contract vast. Bij variabele tarieven kunnen de prijzen stijgen of dalen tijdens de duur van uw contract. Het grote voordeel van een vast tarief is, is dat u geen omkijken heeft naar uw contract. Het nadeel is echter dat u niet tussentijds kunt profiteren van een prijsdalingen. Variabele tarieven kunnen daarentegen ook stijgen. De prijzen afhankelijk van de olieprijzen: deze zijn namelijk van invloed op de gasprijzen.

In de regel veranderen deze tarieven halfjaarlijks: per 1 januari en per 1 juli. U kunt hier zelf een keuze in maken. Houd er rekening mee dat het vaste energietarief doorgaans wordt omgezet in een – veel hoger – variabel energietarief op het moment dat uw contract afloopt. Ook om die reden is het verstandig om jaarlijks over te stappen naar de goedkoopste energiemaatschappij 2018.

Hoe werkt de vergelijkingstool?

De vergelijkingstool werkt ontzettend gemakkelijk. Met behulp van de verschillende filters kunt u zelf uw wensen aangeven. Wilt u bijvoorbeeld kiezen voor duurzame stroom? Dan kunt u dat gemakkelijk aangeven. Ook uw contractperiode kunt u eenvoudig vermelden. Verder werkt deze handige rekentool 100% onafhankelijk. Dat wil zeggen dat een derde partij de vergelijkingstool bijwerkt op basis van de meest actuele prijzen van de energiemaatschappijen. Wij hebben dan ook geen invloed op de prijzen én voor ons maakt het ook niet uit of u kiest voor energieaanbieder A of energieaanbieder B. Het gaat ons er enkel om dat u kiest voor de voordeligste energiemaatschappij.

Overstappen met behulp van de overstapregeling

Overstappen is ontzettend gemakkelijk. Nadat u dat juiste energieaanbieder heeft gevonden, kunt u simpelweg klikken op de oranje knop. Vervolgens wordt u doorverwezen naar de website van de energiemaatschappij naar keuze. Hier kunt u uw gegevens invoeren en uw nieuwe energiecontract afsluiten. U kunt direct overstappen indien u beschikt over een contract van onbepaalde duur. Ook als uw contract binnen zes weken afloopt, kunt u starten met energieprijzen vergelijken. Uw nieuwe contract loopt dan naadloos door in het nieuwe contract. Als u te vroeg overstapt, riskeert u een overstapboete. Deze kan verschillen per energiemaatschappij. In principe kunt u ook zes maanden van tevoren starten met vergelijken, maar geef dan wel aan dat het contract niet direct in moet gaan.

Hulp nodig?

Wilt u graag overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij, maar heeft u hier nog enige hulp bij nodig? Stuur dan gerust een bericht via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen heeft u een reactie binnen 24 uur. Wij zijn op deze dagen tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar. We horen graag van u.