einde energiecontract

Einde energiecontract: wat nu?

Op het moment dat uw energiecontract afloopt, beschikt u over een contract voor onbepaalde tijd. U kunt per direct overstappen.

Zodra uw vaste contract afloopt, wordt uw contract automatisch omgezet in een contract voor onbepaalde duur. Het contract kunt u op dat moment op ieder moment opzeggen. U dient nog wel rekening te houden met een opzegtermijn van maximaal een maand.

Hogere kosten bij onbepaalde tijd

Als u een energiecontract heeft voor onbepaalde tijd, brengt dat altijd hogere kosten met zich mee. U kunt op dat moment dan ook veel beter overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Als u overstapt, profiteert u namelijk wederom van welkomstaanbiedingen en –kortingen. Kies bij voorkeur voor een eenjarig contract. Dat is in de regel het voordeligst.

Ook interessant om te lezen: enkeltarief of dubbeltarief.

Einde energiecontract: wat nu?
Beoordeel deze pagina

Over Energieprijzen-vergelijken.nl

Energieprijzen-vergelijken.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite. Wij vergelijken energieprijzen van energieleveranciers zoals Nuon, Essent, Eneco, Greenchoice en Oxxio. In onze energieprijzen vergelijker kunt u meer dan 30 verschillende energie contracten en ook bijbehorende energieprijzen voor stroom en gas vergelijken. Onze prijsvergelijking is 100% onafhankelijk, objectief en betrouwbaar.