Duurste energieleverancier

Wie is de duurste energieleverancier. Wij maakten een berekening op basis van het gemiddelde energieverbruik. Voor stroom is dit 3500kwh, voor gas is dit 1800M3. Wij hebben gekozen om te vergelijking te maken op basis van de postcodegegevens van Leeuwarden, Friesland. Peildatum 9 april 2012. Hieronder ziet u onze bevindingen.

Nuon

Nuon is op basis van gemiddeld energieverbruik de duurste energieleverancier. Op basis van gemiddeld energieverbruik betaalt u bij Nuon 2091 euro per jaar voor stroom en gas. De energieleverancier waar u uw energie op dit moment het meest voordelig kunt afnemen is Essent. Bij Essent betaalt u 1569 euro per jaar voor stroom en gas op basis van het gemiddelde energieverbruik. Ruim 500 euro voordeliger dan bij Nuon.

Nederlandse energiemaatschappij

Wat opvalt is dat Nederlandse energiemaatschappij (Winnaar van het energiecollectief) 1923 euro in rekening brengt voor stroom en gas op basis van gemiddeld energieverbruik. Klanten die via het energiecollectief van de Consumentenbond klant zijn geworden bij de Nederlandse energiemaatschappij zijn een stuk voordeliger uit. Namelijk, 1664 euro per jaar. Nog steeds 100 euro per jaar duurder dan bij Essent. Wilt u weten hoeveel u moet betalen voor energie op basis uw eigen energieverbruik? Maak dan een energievergelijking met onze energievergelijker.