Bijna 30.000 inschrijvingen voor Belgische energieveiling

Bijna 30.000 mensen hebben zich ingeschreven voor het Belgische energiecollectief dat de socialistische beweging (sp.a, ABVV en Federatie van Socialistische Mutualiteiten) heeft gelanceerd. Morgen wordt een energieveiling georganiseerd onder de deelnemende energieleveranciers om zodoende energie zo goedkoop mogelijk te kunnen leveren aan de mensen die zich hebben ingeschreven. De ingeschreven mensen ontvangen een bod van de energieleverancier die de veilig wint. Zij hebben dan tot 1 juli de tijd om het aanbod te accepteren.

Aanbieding energieveiling niet altijd goedkoper

Of het aanbod van de energieleveranciers echt zo goedkoop is, is afwachten. In Nederland worden de laatste jaren ook verschillende energieveilingen georganiseerd. Toch blijkt dat wanneer de energieprijzen worden vergeleken dat de aanbieding toch best tegenvalt. Zo heeft bijvoorbeeld de Consumentenbond een energiecollectief opgezet waaraan meer dan 100.000 mensen hadden meegedaan. Wanneer zij waren overgestapt via de energievergelijker op Energieprijzen-vergelijken.nl, dan waren zij beduidend goedkoper uitgeweest. Op basis van gemiddeld energieverbruik van 3500 stroom en 1800 gas was het verschil maar liefst 200 euro per jaar!

Energieprijsvergelijkers

De energiemarkt in België in nog niet zolang geleden vrijgegeven. Toch zijn er al enige vergelijkingssites waarmee de energietarieven van de verschillende energiemaatschappijen kunnen worden vergeleken en er komen ook steeds meer bij. Onlangs is een nieuwe website gelanceerd die zowel de Nederlandse als Belgische energieprijzen vergelijkt. Zie EnergieVergelijken.eu. Hier kunnen de Belgen de energietarieven vergelijken, maar indien gewenst ook direct overstappen.